Bear Pennant Patroon: Complete Uitleg

Bear pennant patroon

Een bear pennant patroon is een veel gebruikt candlestick patroon door traders. Traders moeten echter wel bewust zijn van hoe het patroon precies werkt.

In dit artikel lees je wat een bear pennant patroon, wat de kenmerken zijn, hoe je het identificeert en hoe je het patroon kunt traden. Kortom, een complete uitleg over het bear pennant patroon.

Inhoud

Wat Is Een Bear Pennant?

Een bear pennant is een bearish continuation patroon die aangeeft dat de downtrend zal voortzetten, nadat de consolidatieperiode voorbij is.

Een bear pennant vormt wanneer de prijs in een downtrend is (vlagpaal), dan als de downtrend pauzeert, lijkt op een driehoekige vlag. Als de driehoekige vlag naar beneden breekt, is er vaak een daling die even groot is als de vlagpaal.

Kenmerken Van Een Bear Pennant

Een bear pennant heeft dezelfde kenmerken als een bull pennant. Alleen wordt het bear pennant patroon gebruikt aan de short kant i.p.v. aan de long kant. Hieronder staan de kenmerken van een bear pennant patroon.

  • Vlagpaal: Om te spreken van een bear pennant, moet er eerst altijd een downtrend aanwezig zijn. Dit wordt de vlagpaal genoemd.
  • Vlag (pennant): Dit is de consolidatieperiode, waarbij de prijs in een driehoek beweegt. De prijs maakt hier lower highs en higher lows waardoor de prijs als het ware wordt samengeknepen.
  • Breakout: Een breakout van de onderste support trendlijn geeft aan dat de downtrend gaat voortzetten. Een breakout van de bovenste resistance trendlijn maakt het patroon ongeldig.
Bear pennant patroon

Bear Pennant Identificeren

Voordat een bear pennant kan vormen, moet er eerst een downtrend aanwezig zijn. Dit kun je zien als de prijs omlaag beweegt en steeds lower highs en lower lows maakt.

Als het zeker is dat de prijs in een downtrend zit, is het kijken wanneer de downtrend een pauze neemt en dan zijwaarts (consolidatie) beweegt. Als de prijs tijdens de consolidatieperiode de vorm van een driehoek vertegenwoordigt met lower highs en higher lows, is er sprake van een bear pennant die zich aan het vormen is.

Bij de breakout van de onderste trendlijn, is er sprake van een valide bear pennant. In het volgende hoofdstuk lees je hoe je dit patroon kunt traden.

Bear Pennant Traden

Voordat je in een trade stapt heb je altijd een trade plan nodig. Een trade plan bestaat uit een entry, stop loss en een target. Onderop lees je hoe je een bear pennant kunt traden.

  • Entry: Stap in de trade wanneer de onderste trendlijn wordt gebroken en de candle eronder sluit. Een voorzichtigere trade manier is om in de trade te stappen als de onderste trendlijn een retest krijgt.
  • Stop Loss: Plaats de stop loss op de laatst gecreëerde high. Dit is een tactische plek want als de prijs dit punt breek, is het patroon ongeldig en werkt de trade niet.
  • Target: Na de breakout is de stijging vaak even groot als de vlagpaal. Een goede target is dus als de lengte van de vlagpaal is bereikt.

Het is verstandig om van te voren te kijken of er geen supportlijnen in de weg zitten die de trade zouden kunnen verstoren. De risico/winst verhouding is dus belangrijk om rekening mee te houden. Op deze manier kun je beslissen of het de moeite waard is om het patroon te traden of niet.

In onderstaande afbeelding zie je hoe je een bear pennant kunt traden.

Bear pennant traden

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Word dan lid van DeDaytrader Premium Groep om een succesvolle daytrader te worden.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, DeDaytrader is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Het mooiste van alles? Het is momenteel mogelijk om kosteloos lid te worden!

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!