Beginnen Met Daytraden? Volledig Stappenplan

Beginnen met daytraden? Als beginnende daytrader komt er in het begin heel veel informatie op je af en zie je door de bomen het bos niet meer.

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat starten met daytraden.

In dit artikel lees je hoe je op de juiste manier kan beginnen met daytraden aan de hand van een vier stappenplan.

Inhoud

Beginnen Met Daytraden In 4 Stappen

Als je wilt beginnen met daytraden, moet je jezelf eerst verdiepen in het vak en jezelf voorbereiden voordat je daadwerkelijk kan beginnen.

Daarnaast is het belangrijk dat je op de juiste manier start met daytraden om zo fouten te voorkomen. Hieronder lees je hoe je in vier stappen op de juiste manier kan beginnen met daytraden.

Stap 1: Kennis opdoen

Voordat je begint met daytraden, is het belangrijk om eerst kennis te vergaren over het vak. Als je gaat beginnen zonder kennis op te doen, zal dat hoogstwaarschijnlijk leiden tot kapitaalverlies.

Een goede manier om gratis kennis op te doen, is door de Kennisbank op de website te bestuderen. Hier kun je kennis opdoen in verschillende onderwerpen over het daytraden en dit is een goed startpunt om je te verdiepen.

Daarnaast is het lezen van boeken ook een hele goede manier om kennis te vergaren.

Het is ook van toegevoegde waarde om een trading community te joinen. Hier kan je vragen stellen en leren van andere traders. Join daarom onze gratis Discord Community om je kennis te vebreden.

Stap 2: Vind een daytrading strategie

Er zijn twee mogelijkheden om een strategie te vinden. Je kunt een bewezen strategie overnemen die al actief wordt gebruikt door andere traders, of je kan je eigen strategie ontwikkelen.

Het ontwikkelen van een eigen strategie is echter wel heel tijd consumerend en intensief. Het gaat waarschijnlijk meerdere maanden, en zelf jaren, van backtesten en optimaliseren kosten, voordat je een winstgevende strategie hebt.

De meeste beginnende daytraders kiezen ervoor om een al bewezen strategie over te nemen en die volledig onder de knie te krijgen. Nadat je een bewezen strategie onder de knie hebt, kun je ervoor kiezen om die strategie wat aan te passen en er je eigen draai aan te geven.

Ongeacht je aanpak, is het belangrijk om een goed gestructureerde strategie te hebben waarop je beslissingen kunt nemen. Een goede strategie vertelt wanneer het verstandig is om te kopen en verkopen, welke aandelen je moet traden en welke niet, en hoe je de trade zou benaderen.

Het meest belangrijke is om in het begin te focussen op één strategie en niet op meerdere strategieën tegelijk. Op die manier ben je consistent aan het werk en is het makkelijker om te weten wat bij je past en wat niet.

Naarmate de tijd kan je altijd blijven doorontwikkelen en wellicht van strategie veranderen, als je erachter komt dat je huidige strategie niet helemaal bij je past.

Stap 3: Papertraden

De kennis die je hebt opgedaan moet je uiteindelijk omzetten in een vaardigheid. Het is daarom belangrijk om eerst te oefenen met het daytraden voordat je echt geld op het spel zet.

Wellicht begrijp je de theorie en de basis van technische analyse, risico management en je daytrading strategie. Echter, is dit niet hetzelfde als het daadwerkelijk reageren op handelsmogelijkheden en het uitvoeren van trades in real time. Er komt gewoon veel meer bij kijken dan dat.

Daarom is het belangrijk om eerst te oefenen in een demo account voordat je begint met daytraden met echt geld. Dit wordt ook wel papertraden genoemd.

Het is verstandig om pas over te stappen naar een live account, als je winstgevend bent in een demo account. Als je niet winstgevend bent op papier, dan zul je hoogstwaarschijnlijk niet winstgevend zijn met echt geld.

Het is mogelijk om te papertraden met real time data bij een broker of in een charting programma.

Stap 4: Volg een gestructureerd educatie programma

Het opdoen van kennis via artikelen en video’s is een goed startpunt. Maar zonder de juiste structuur en alle (geavanceerde) kennis en tools die je nodig hebt, zal dit leiden tot inconsistentie en onnodige risico’s.

Als je overspoeld wordt van alle kanten met verschillende informatie, dan zal dit waarschijnlijk resulteren in het verliezen van geld.

Door het volgen van een gestructureerd educatie programma, kan je alle informatie in context zetten en kan je de steile leercurve van het daytraden aanzienlijk verkorten.

Het is niet verstandig om deel te nemen aan een plek waar je trading alerts krijgt, of bij cursussen die je geldbedragen beloven. Dat werkt simpelweg gewoon niet. Het doel moet zijn om zelfstandig te kunnen daytraden zodat je hier later ook fulltime mee aan de slag kunt.

Dus als je het serieus wilt aanpakken en het daytraden naar een hoger niveau wilt tillen, dan kun je ervoor kiezen om DeDaytrader Academy te volgen. Hier leer je op een gestructureerde manier alles wat je moet weten om succesvol te worden als daytrader.

Tot Slot

Je weet nu hoe je kunt beginnen met daytraden met behulp van de bovenstaande vier stappen.

Daytraden is een uitdagend vak. Maar als je bereid bent om hard te werken en er tijd in te steken, dan kan je er langzaam maar zeker succesvol in worden.

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Picture of Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!