Beste Daytrading Beeldschermen In 2024

Daytrading beeldschermen

Een daytrading beeldscherm van goede kwaliteit helpt je met het overzichtelijk houden van je charts en broker platform waardoor je productiviteit aanzienlijk omhoog gaat.

Door de grote verscheidenheid aan beeldschermen op de markt is het moeilijk om een juiste koopbeslissing te maken. In dit artikel behandel ik de belangrijkste overwegingen en functies die specifiek gericht zijn op daytrading en waar je op moet letten bij de aankoop van een beeldscherm.

Ook vind je een lijst met de top 5 beste daytrading beeldschermen samengesteld door mijzelf en vier andere daytraders die veel kennis & ervaring hebben van trading setups.

Inhoud

Belangrijke Aspecten Van Een Daytrading Monitor

Er zijn een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden als het aankomt op een beeldscherm specifiek voor daytrading.

Na meerdere beeldschermen te hebben gebruikt, heb ik helder gekregen wat belangrijk is in een daytrading beeldscherm. Hieronder lees je belangrijke aspecten van een daytrading beeldscherm en deze zijn onderop uitgelegd.

Schermresolutie

Schermresolutie is erg belangrijk omdat dit bepaalt hoe kwalitatief en scherp alles wordt weergegeven. 

Over het algemeen geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeldscherm.

Tijdens het daytraden is het van belang dat je veel informatie snel kan opnemen. Een hoge schermresolutie kan hier veel aan bijdragen aangezien je grafieken, prijzen en andere informatie veel beter kan waarnemen.

Ook kijkt en leest een hoge resolutie simpelweg fijner dan een beeldscherm met een lage resolutie. Een daytrading beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 of hoger is aangeraden.

4K schermresolutie handig of niet?

Op een 4K beeldscherm kun je genieten van zeer goede en mooie beeldkwaliteit. Echter, ben je als daytrader constant aan het kijken naar grafieken waarbij een 4K beeldscherm niet per se nodig is.

Het is daarentegen wel een erg scherp en mooi beeldscherm. Als je het beeldscherm naast daytraden ook voor bijvoorbeeld gaming of films kijken gaat gebruiken, dan is een 4K beeldscherm wel van toegevoegde waarde en kan het een goede aankoop zijn.

Als je de volledige 4K resolutie ook daadwerkelijk wilt gebruiken, dan heb je wel een high-end videokaart nodig om de schermresolutie te ondersteunen.

Kortom, een 4K beeldscherm is niet per se nodig. Als je het geld hebt en meer doet dan alleen daytraden (gamen, films kijken) dan is het wel een aanrader!

daytrading beeldscherm

Refresh rate

De refresh rate is het aantal verversingen van een monitor per seconde.

Als je het beeldscherm alleen gaat gebruiken voor daytrading, dan hoef je niet te kijken naar de refresh rate en kun je het gewoon negeren.

Als je het beeldscherm naast daytrading ook gaat gebruiken voor bijvoorbeeld gaming of films kijken, dan is het wel handig om naar de refresh rate te kijken. Een refresh rate van 60Hz of hoger is dan aangeraden.

Schermgrootte

Schermgrootte is belangrijk om over na te denken als je een daytrading beeldscherm wilt aanschaffen.

In tegenstelling tot een klein scherm, is er bij een groot beeldscherm meer ruimte beschikbaar wat erg handig kan zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meerdere grafieken op één scherm kwijt.

Voor daytraden is het fijn om te werken met een schermgrootte van 24 tot 34 inch. Dit zijn normale schermgroottes waardoor je geen problemen krijgt met de verhouding tussen schermresolutie en grootte. Alles hiertussen is dus een goede keuze.

Schermgrootte is voornamelijk een persoonlijke keuze en je kunt het zo gek maken als je wilt aangezien je zelfs kun traden op een televisie scherm.

Aansluitingsmogelijkheden

Om een beeldscherm aan te sluiten aan je computer of laptop, heeft het beeldscherm een aansluitingspoort nodig zoals een HDMI, USB-C, Displayport of VGA.

De meeste schermen hebben meerdere aansluitingspoorten en vaak is dit een HDMI aansluiting. Met één HDMI poort kun je makkelijk je scherm aan je computer of laptop aansluiten als deze ook beschikt over een HDMI poort.

Als het beeldscherm meerdere aansluitingspoorten heeft, betekent dit dat je naast je computer of laptop bijvoorbeeld ook een TV kunt aansluiten tegelijkertijd.

Kortom, één aansluitingspoort is voldoende om een beeldscherm aan te sluiten aan een computer of laptop. Kijk wel goed of je laptop of computer dezelfde aansluiting heeft als het beeldscherm.

VESA Compatibiliteit

Een beeldscherm dat VESA compatibel is betekent dat je het beeldscherm kunt vastmaken aan een muurbeugel.

Als je één of meerdere beeldschermen aan één beugel wilt vastmaken, dan moeten de beeldschermen VESA compatibel zijn.

Het voordeel van een beugel is dat je meerdere beeldschermen kunt laten zweven en dus niet op je bureau hoeft laten staan. Zo heb je veel meer ruimte op je bureau.

Ergonomisch Beeldscherm

Een ergonomisch beeldscherm is een beeldscherm die je volledig kunt aanpassen naar eigen wens. Zo kun je het beeldscherm draaien, kantelen en de hoogte afstellen zoals jij die wilt.

De een trade liever met een verticaal gedraaid scherm en de ander wilt hem wat meer omhoog hebben. Met een ergonomisch beeldscherm kun je alles aanpassen zoals jij dat wilt.

Hoeveel Beeldschermen Heb Je Nodig?

Het aantal beeldschermen die je nodig hebt hangt af van hoeveel schermruimte je nodig hebt tijdens het daytraden.

Als je meerdere aandelen tegelijkertijd wilt bekijken, dan heb je ongetwijfeld meer ruimte nodig. Het is zo dat je per scherm ongeveer 4 tot 6 grafieken kwijt kunt (afhankelijk van grootte). Wil je naar 12 grafieken tegelijkertijd kijken? Dan heb je 2 of 3 beeldschermen nodig.

Als je een beginner bent dan is één monitor wel voldoende omdat je nog de kosten laag wilt houden. Als je al wat langer bezig bent dan zijn 2 schermen wel erg fijn en overzichtelijk.

Het aantal benodigde beeldschermen hangt ook sterk af van de schermgrootte. Je kunt bijvoorbeeld traden met één groot beeldscherm of met 2 kleinere beeldschermen. Dit is simpelweg persoonlijke voorkeur.

Het is zeker niet nodig om meerdere beeldschermen te hebben aangezien je al prima kunt traden vanaf één beeldscherm. Je kunt dan echter niet meerdere aandelen tegelijkertijd in de gaten houden. 

Daytrading beeldschermen

Top 5: Beste Daytrading Beeldschermen

Hieronder vind je een lijst met de top 5 beste daytrading beeldschermen. Deze lijst is samengesteld door mijzelf en vier andere daytraders die veel kennis & ervaring hebben van trading setups.

De beeldschermen zijn genummerd op basis van prestaties, functionaliteiten, betaalbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Van elk beeldscherm kun je onderop een korte review zien met de voor- en nadelen.

Deze lijst is bedoeld om je te helpen met het maken van de juiste keuze en om zo tijd, geld en moeite te besparen.

#

Beeldscherm naam

Specificaties

Bekijk Prijs

1.

 • Grootte: 27 inch
 • Resolutie: 2560 x 1440 QHD
 • Aansluiting: HDMI, Displayport en USB-C
 • VESA compatibel: Ja

2.

 • Grootte: 34 inch
 • Resolutie: 3440 x 1440 QHD
 • Aansluiting: HDMI en Displayport
 • VESA compatibel: Ja

3.

 • Grootte: 24 inch
 • Resolutie: 1920 x 1200 WUXGA
 • Aansluiting: HDMI en Displayport
 • VESA compatibel: Ja

4.

 • Grootte: 24 inch
 • Resolutie: 1920 x 1080 FHD
 • Aansluiting: HDMI, Displayport en VGA
 • VESA compatibel: Ja

5.

 • Grootte: 24 inch
 • Resolutie: 1920 x 1080 FHD
 • Aansluiting: HDMI, Displayport en VGA
 • VESA compatibel: Ja

 • Grootte: 27 inch
 • Resolutie: 2560 x 1440 QHD
 • Refresh rate: 60 Hz
 • Aansluiting: HDMI, Displayport en USB-C
 • Ergonomisch beeldscherm: Volledig
 • VESA compatibel: Ja

De BenQ PD2705Q bezit een 27 inch scherm met een 2560 x 1440 Quad HD resolutie. Dit in combinatie met de dunnen randen zorgen voor een indrukwekkende kleurweergave en een zeer scherp beeld wat heel aangenaam is tijdens het daytraden.

Een groot voordeel aan dit scherm is dat het naast de standaard HDMI en Displayport, ook een USB-C poort heeft waardoor je je gehele trading setup met één kabel kan aansluiten. Dit is erg simpel en zorgt tevens voor een opgeruimde werkomgeving.

Het beeldscherm is kantelbaar, draaibaar en in hoogte verstelbaar en is dus volledig ergonomisch. Ook is het scherm VESA compatibel waardoor je het scherm aan een muurbeugel kunt ophangen.

Dit scherm heeft nog talloze andere functionaliteiten en opties maar om het kort te houden tipt geen ander scherm in deze prijsklasse aan de functionaliteiten van de BenQ PD2705Q waardoor het op nummer 1 staat in de lijst met de beste daytrading beeldschermen.

Voordelen

Nadelen

 • Grootte: 34 inch
 • Resolutie: 3440 x 1440 QHD
 • Refresh rate: 60 Hz
 • Aansluiting: HDMI en Displayport
 • Ergonomisch beeldscherm: Gedeeltelijk
 • VESA compatibel: Ja

Als je opzoek bent naar een ultrawide beeldscherm voor daytrading, dan is de LG 34WN750 een hele goede keuze.

De LG monitor beschikt over een 34 inch scherm met een Quad HD resolutie van 3440 x 1440. Door de LG on-screen-control software kun je het scherm opdelen zoals jij dat wilt en hierdoor kun je van het volledige scherm gebruik maken.

Om vermoeide ogen te voorkomen, beschikt de LG over een flicker-free scherm en een blauw licht filter. Het scherm heeft twee HDMI poorten en één VGA poort.

Het beeldscherm is kantelbaar en in hoogte verstelbaar, maar niet draaibaar waardoor het een gedeeltelijk ergonomisch beeldscherm is. Het scherm is wel VESA compatibel.

Kortom, als je wilt daytraden met één groot scherm, dan is het LG ultrawide scherm een uitstekende keuze.

Voordelen

Nadelen

 • Grootte: 24 inch
 • Resolutie: 1920 x 1200 WUXGA
 • Refresh rate: 60 Hz
 • Aansluiting: HDMI en Displayport
 • Ergonomisch beeldscherm: Volledig
 • VESA compatibel: Ja

De Dell U2415 heeft een 1920 x 1200 Widescreen Ultra XGA schermresolutie en een schermgrootte van 24 inch. Het matte scherm zorgt voor anti reflectie wat handig kan zijn tijdens het daytraden.

Dit beeldscherm beschikt over één displayport en twee HDMI aansluitingspoorten. Het scherm is volledig ergonomisch waardoor je het scherm in elk gewenste positie kunt zetten.

Het beeldscherm heeft een mooi design met dunne randen waardoor er veel ruimte beschikbaar is op het scherm. De Dell U2415 is VESA compatibel en het is dus mogelijk om het scherm aan een beugel te monteren.

Al met al, een mooi en kwalitatief beeldscherm die geschikt is om mee te daytraden.

Voordelen

Nadelen

 • Grootte: 24 inch
 • Resolutie: 1920 x 1080 FHD
 • Refresh rate: 60 Hz
 • Aansluiting: HDMI, Displayport en VGA
 • Ergonomisch beeldscherm: Volledig
 • VESA compatibel: Ja

De Dell P2419H is voorzien van een 24 inch scherm met een 1920 x 1080 Full HD resolutie. Full HD schermen hebben goede beeldkwaliteit en kleurweergave waardoor daytraden nog aangenamer is.

Het scherm heeft een HDMI, Displayport en een VGA poort als aansluiting met een computer of laptop. Ook beschikt het scherm over 4 USB aansluitingen. 

De Dell monitor is volledig ergonomisch en is VESA compatibel. Door het kabelmanagement in de standaard van het scherm heb je geen last van los liggende kabels.

Dit scherm heeft een aantrekkelijke prijs voor de functionaliteiten die het heeft. Daarom staat de Dell P2419H als vierde op de lijst van beste daytrading beeldschermen.

Voordelen

Nadelen

 • Grootte: 24 inch
 • Resolutie: 1920 x 1080 FHD
 • Refresh rate: 75 Hz
 • Aansluiting: HDMI, Displayport en VGA
 • Ergonomisch beeldscherm: Volledig
 • VESA compatibel: Ja

De Samsung LS24R650 is voorzien van een 24 inch scherm met een 1920 x 1080 Full HD resolutie wat ervoor zorgt dat de Samsung een scherpe beeldkwaliteit heeft.

Door de minimalistische randen kun je het scherm volledig benutten waardoor je productiviteit hoger wordt. Het scherm heeft een snelle refresh rate van 75Hz waardoor gaming ook mogelijk is.

Het scherm heeft een HDMI, Displayport en een VGA poort als aansluiting met je computer of laptop. Ook heeft het scherm 4 USB poorten.

De Samsung monitor is kantelbaar, draaibaar en in hoogte verstelbaar en is tevens ook VESA compatibel.

Dit beeldscherm heeft de juiste functionaliteiten en is zeker aan te raden aan iedereen die een klein budget heeft maar tegelijkertijd met een fatsoenlijke monitor wilt daytraden.

Voordelen

Nadelen

Jouw Keuze

De daytrading beeldschermen uit bovenstaande lijst zijn allemaal getest en zijn geschikt om mee te daytraden. Sommige schermen zijn ook geschikt voor gaming.

Afhankelijk van jouw situatie en budget kun je één of meerdere beeldschermen uit bovenstaande lijst uitkiezen om te gaan gebruiken voor daytrading.

Uiteraard kun je ook andere beeldschermen gebruiken, let dan wel goed op de specificaties en functionaliteiten die staan beschreven in het begin van het artikel.

Als je opzoek bent naar een laptop voor daytrading, lees dan dit artikel voor de beste laptops voor daytraden.

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!