De Beste Indicatoren Voor Daytrading

Beste indicatoren voor daytrading

Daytrading indicatoren kunnen net die extra bevestiging geven om wel of niet in een trade te stappen. Maar wat zijn nou de beste indicatoren voor daytrading?

In dit artikel lees je wat daytrading indicatoren precies zijn en hoe jij ze kunt gebruiken. Ook geef ik je mijn 3 beste indicatoren voor daytrading!

Inhoud

Wat Zijn Daytrading Indicatoren?

Daytrading indicatoren zijn wiskundige berekeningen die worden weergegeven als lijnen op een chart. Indicatoren worden gebruikt ter ondersteuning en bevestiging van tradebeslissingen.

Met behulp van indicatoren kun je bijvoorbeeld een trend identificeren, een prijspatroon bevestigen, je entry en exit bepalen en nog veel meer.

Je kunt echter niet puur op indicators traden aangezien je dan telkens achter de feiten aanloopt. Zoals de naam al zegt, het is een indicatie en het geeft niet alle informatie weer.

De meeste indicatoren lopen vaak iets achter in tijd waardoor ze niet altijd even betrouwbaar zijn. Er zijn maar een paar indicatoren die wel real-time informatie weergeven.

Beste Indicatoren Voor Daytrading

Uit de duizenden beschikbare indicatoren staan onderop drie indicatoren die voor mij het beste werken. Je kunt hier een eind mee opweg maar deze indicatoren hoeven niet per se voor jou goed te werken, aangezien niet iedereen op dezelfde manier trade.

Het is daarom handig om ze eerst uit te testen en te kijken of ze voor jou waardevol zijn. Dit kun je het beste doen in een charting programma als TC2000 waarbij je dus geen geld op het spel zet. 

Onderstaande indicatoren worden ook door veel traders gebruikt waardoor ze redelijk betrouwbaar zijn. Met technische analyse is het vaak zo dat hoe meer mensen naar iets kijken, hoe beter het werkt.

Volume

Volume is een real-time indicator die aangeeft hoe vaak een aandeel of ander instrument wordt verhandeld. Deze indicator is erg betrouwbaar en is een van de meest gebruikte in financiële markten. 

Volume kan worden gebruikt om te zien of er sterkte of zwakte is in een aandeel. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de trend voort gaat zetten of gaat omkeren. Dit kun je zien aan toenemend volume en afnemend volume.

Toenemend volume voorbeeld: Als een aandeel in een downtrend zit en het volume begint toe te nemen, is dit een signaal van sterkte waardoor de trend zou kunnen omkeren.

Afnemend volume voorbeeld: Als een aandeel blijft stijgen terwijl het volume afneemt, kan het aandeel omkeren naar beneden.

Volume indicator

9 Exponential Moving Average

De 9 Exponential Moving Average (9 EMA) is het voortschrijdende gemiddelde van de afgelopen 9 candlesticks. Achter deze indicator zitten wiskundige berekeningen die als een lijn op de chart wordt weergegeven.

Deze indicator kan worden beschouwd als de ‘normale prijs’ waardoor je kunt zien of het aandeel ver verwijderd of dichtbij de normale prijs zit. Je kunt hier in principe al trade beslissingen op maken door te kijken naar de afstand tussen het aandeel en de normale prijs.

Zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder, blijft de prijs als het ware ‘plakken’ aan de 9EMA waardoor deze indicator ook gebruikt kan worden als support en resistance.

Daytrading indicator

Volume Weighted Average Price (VWAP)

De VWAP is de gemiddelde prijs van een aandeel gebaseerd op het volume en de prijs. Het interessante aan de VWAP is dat het vooral door institutionele investeerders wordt gebruikt. Zo kun je zien wat het ‘grote geld’ van plan is.

Als een aandeel onder de VWAP trade, dan kun je zeggen dat het bearish is. Als een aandeel boven de VWAP trade, dan kun je zeggen dat het bullish is.

Het is dus een waardevolle indicator die aangeeft in welke situatie een aandeel zich bevindt. In onderstaande afbeelding zie je de VWAP op een chart.

Hoeveelheid Indicatoren

Beginnende traders denken vaak dat ze allerlei indicatoren nodig hebben om succesvol te traden. Dat is echter niet het geval.

Het is juist zo, hoe minder indicatoren, hoe beter. Dit komt omdat je anders gaat vertrouwen op indicatoren en niet meer op prijsactie. Indicatoren geven puur en alleen een indicatie op je trade plan die je in gedachte hebt.

Ikzelf trade alleen met de bovenstaande drie indicatoren en dit zijn voor mij de beste indicatoren voor daytrading.

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!