Beste Laptops Voor Daytraden in 2024

Top 3 beste laptops voor daytraden

Om serieus geld te verdienen als daytrader heb je de juiste laptop of computer nodig. In dit artikel vind je de top 3 beste laptops voor daytraden.

Tijdens het daytraden is het van cruciaal belang om snel informatie te kunnen absorberen zodat je daar beslissingen op kunt maken. Hiervoor heb je een geschikte daytrading laptop nodig.

Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar wat nou de juiste daytrading laptops zijn en wat de belangrijke aspecten zijn. Daarnaast heb ik met 5 ervaren daytraders gesproken en zo is er uiteindelijk een top 3 lijst met de beste laptops voor daytraden tot stand gekomen.

Inhoud

Minimale Laptop Specificaties

De specificaties bepalen de kracht en snelheid van een laptop en dit is belangrijk tijdens het daytraden. Hieronder vind je de belangrijkste laptop specificaties en tevens worden ze uitgelegd.

 • Processor snelheid: Een snelle processor zorgt ervoor dat een laptop sneller taken kan uitvoeren en dit is een erg belangrijke specificatie. Om te daytraden heb je minimaal 4 tot 6 cores nodig. Dus een Intel Core i5 en alles daarboven is geschikt om mee te daytraden.
 • RAM geheugen: Met Random Access Memory (RAM) kan er informatie worden opgeslagen op je laptop. Als daytrader heb je een minimum van 8 GB RAM nodig.
 • Opslag: Een laptop met een Solid Sate Drive (SSD) is veel sneller met het ophalen van informatie dan een Hard Disk Drive (HDD). Het minimum voor daytraden is een 256 GB SSD.
 • Beeldscherm: Belangrijke aspecten van een laptop beeldscherm is wat de grootte en de resolutie zijn. Hoe groter je scherm is, hoe meer ruimte je kwijt kan. Hoe hoger de resolutie, hoe hoger de kwaliteit van het beeldscherm. Er is niet echt een minimum voor en het is meer een voorkeur per persoon. Een wat groter scherm en een hoge resolutie is echter wel aangeraden.
 • Batterij: De batterijduur van een laptop is ook een belangrijke specificatie. Een batterij die het minimaal 5 uur kan volhouden is aangeraden. 
Dit waren de minimale laptop specificaties en dit is gewoon voldoende om daytrading software op te draaien.
 
Echter, als je betere prestaties wilt of meerdere applicaties tegelijkertijd wilt gebruiken, is het aangeraden om voor betere specificaties te kiezen. Je kunt dan bijvoorbeeld voor een Intel Core i7 processor met 16 GB RAM kiezen of meer.

Beste Laptops Voor Daytraden

Met het grote aanbod aan laptops is het vrij moeilijk om een goede koopbeslissing te maken. Om het je gemakkelijker te maken heb ik daarom met meerdere daytraders een top 3 lijst samengesteld met de beste laptops voor daytraden.

Hieronder staan drie laptops met verschillende specificaties. Deze laptops zijn niet alleen gekozen op basis van de specificaties, maar ook op het comfortabele/handige gebruik thuis, op school, op het werk en tevens tijdens het reizen.

Het is niet nodig om duizenden euro’s te besteden aan een laptop voor daytraden. Bij het samenstellen van deze lijst is er gekeken naar de kwaliteit en de betaalbaarheid van de laptops. Onderstaande laptops zijn niet al te duur maar nog wel geschikt om te daytraden.

#

Laptop Naam

Specificaties

Bekijk Prijs

1.

 • CPU: Intel Core i7
 • RAM: 16 GB
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Beeldscherm: 17.3 inch Full HD (1920 x 1080)
 • Batterij: Tot 8 uur

2.

 • CPU: Apple M1
 • RAM: 8 GB
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Beeldscherm: 13.3 inch Retina (2560 x 1600)
 • Batterij: Tot 18 uur

3.

 • CPU: Intel Core i7
 • RAM: 16 GB
 • Opslag: 1512 GB HDD en SSD
 • Beeldscherm: 15.6 inch Full HD (1920 x 1080)
 • Batterij: Tot 7 uur

Hieronder zijn de laptops in meer detail uitgelegd en je ontdekt tevens de voor- en nadelen van de verschillende laptops.

Als je nog een oude laptop hebt, is het raadzaam om deze te vervangen voor een nieuwe aangezien het mogelijk is dat de prestaties zijn verslechterd, wat niet gewenst is tijdens het daytraden.

 • CPU: Intel Core i7
 • RAM: 16 GB
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Beeldscherm: 17.3 inch Full HD              (1920 x 1080)
 • Batterij: Tot 8 uur

De HP Envy 17 is vrij recent uitgekomen (begin 2021) en staat nu al bekend om de geweldige specificaties en functionaliteiten.

Deze laptop beschikt over een Intel Core i7 processor met een processor snelheid tot 4.7 Ghz. Deze processor is razendsnel en dit zorgt voor zeer goede prestaties en een duurzaam apparaat.

De HP Envy beschikt over 16 GB aan RAM in combinatie met een opslag van 512 GB SSD. Deze hoeveelheid aan RAM zorgt ervoor dat alle gewenste software en tools tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden tijdens het daytraden. Daarnaast kun je met de 512 GB aan opslag veel bestanden opslaan en tevens start de laptop hierdoor zeer snel op.

Een groot pluspunt aan de HP Envy is dat deze beschikt over een 17.3 inch Full HD beeldscherm. Dit is een lekker groot scherm waarbij je veel ruimte hebt met een goede resolutie. Hiermee kun je dus alles scherp zien en dit is erg fijn tijdens het daytraden. Daarnaast beschikt deze laptop over een NVIDIA GeForce MX450 videokaart waarmee je ook zwaardere (grafische) programma’s snel kunt gebruiken.

Als het op de batterijduur aankomt, kan deze het ongeveer 8 uur lang volhouden met een enkele lading. Je kunt de laptop tevens opladen via HP Fast Charge zodat de laptop binnen 45 minuten al 50% is opgeladen.

Kortom, de HP Envy 17 is een geweldige combinatie van kracht, functionaliteiten en betaalbaarheid en dat is de reden dat het op nummer 1 staat in deze lijst als beste laptop voor daytraden.

Voordelen

Nadelen

 • CPU: Apple M1
 • RAM: 8 GB
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Beeldscherm: 13.3 inch Retina              (2560 x 1600)
 • Batterij: Tot 18 uur

Iedereen kent hem wel, de Apple MacBook Air. Dit is echter wel een unieke aangezien deze is uitgevoerd met de Apple M1 processor die beschikt over 8 cores.

De M1 processor in combinatie met de 8 GB RAM en 256 GB SSD maakt dat deze laptop over het algemeen elk programma feilloos kan draaien. De laptop is softwarematig uitgerust met het nieuwe besturingssysteem Mac OS Big Sur. Kort gezegd zorgt dit nieuwe besturingssysteem ervoor dat de M1 processor beter samen werkt met het algehele systeem voor nog betere prestaties.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat de meeste daytrading software geoptimaliseerd is voor Windows besturingssystemen. Het kan dus zo zijn dat de daytrading software die je wilt gebruiken niet goed of helemaal niet werkt op de Apple MacBook Air M1. Ondanks dat zijn er gelukkig wel oplossingen voor, door bijvoorbeeld Parallels te installeren.

Het beeldscherm is een 13.3 inch Full HD scherm en dit is een beetje aan de kleine kant voor daytraden. Daarentegen is het wel zo dat door het kleine formaat de laptop geschikt is om mee te reizen.

Een groot voordeel van de Apple MacBook Air M1 is dat de batterij erg lang mee gaat. De batterijduur gaat maar liefst 18 uur mee met een enkele lading.

Samenvattend, is de Apple MacBook Air M1 een fantastische laptop met uitstekende prestaties en erg handig buitenshuis. Als je van plan bent deze laptop aan te schaffen voor het daytraden, dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je misschien Parallels moet installeren voor bepaalde software programma’s.

Ondanks dat nog steeds een zeer goede laptop en daarom de nummer 2 op de lijst beste laptops voor daytraden.

Voordelen

Nadelen

 • CPU: Intel Core i7
 • RAM: 16 GB
 • Opslag: 1512 GB HDD en SSD
 • Beeldscherm: 15.6 inch Full HD            (1920 x 1080)
 • Batterij: Tot 7 uur

De Asus VivoBook 15 is een krachtige laptop die zijn eigen unieke punten heeft en tegelijkertijd van alles wel wat heeft. De laptop is supersnel, krachtig, slank, mooi en is erg budget vriendelijk.

De Asus VivoBook beschikt over een Intel Core i7 processor met een processor snelheid tot 3.9 Ghz. Deze processor zorg ervoor dat verschillende taken razendsnel worden uitgevoerd.

Als het aankomt op prestaties, blijft de Asus met zijn 16 GB aan RAM in combinatie met 1512 GB HDD & SSD niet achter op andere laptops. In totaal heeft deze laptop een opslagcapaciteit van 1512 GB wat echt onwerkelijk is.

De laptop is uitgerust met een 15.6 inch Full HD beeldscherm met een matte afwerking. De randen van het beeldscherm zijn dun afgewerkt waardoor er meer ruimte beschikbaar is. Ook beschikt deze laptop over een NVIDIA GeForce MX330 videokaart waarmee je zwaardere (grafische) programma’s kunt draaien.

Van de eerder behandelde laptops heeft de Asus de kortste batterijduur. De batterij houdt het ongeveer 7 uur lang vol met een enkele lading.

In het kort, is de Asus VivoBook een laptop met uitstekende prestaties en een mooie elegante look. De batterijduur is niet de beste maar de laptop is over het algemeen duurzaam en wat deze laptop nog interessanter maakt is de relatief goedkope prijs. De Asus VivoBook is daarom de nummer 3 op de lijst beste laptops voor daytraden.

Voordelen

Nadelen

Jouw Laptop Keuze

Door middel van bovenstaande lijst weet je nu wat de beste laptops voor daytraden zijn. Bovenstaande laptops zijn door meerdere daytraders getest en beoordeeld om een zo juist mogelijke lijst samen te stellen.

Deze lijst heeft als doel om je tijd, geld en moeite te besparen bij het kiezen van een laptop voor daytraden.

Maak een lijst van je behoeften, wensen en budget en kies daarmee de voor jou beste laptop voor daytraden.

Als er met de tijd betere laptops op de markt komen waar veel vraag naar is, dan zal ik deze laptops testen en eventueel deze lijst updaten.

Als je nog vragen hebt over jouw laptop keuze of iets anders, stel ze gerust in de reacties.

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!