Bull Pennant Patroon: Complete Uitleg

Bull pennant patroon

Een bull pennant patroon is een veel gebruikt candlestick patroon door traders. Traders moeten echter wel bewust zijn van hoe het patroon precies werkt.

In dit artikel lees je wat een bull pennant patroon is, wat de kenmerken zijn, hoe je het identificeert en hoe je het patroon kunt traden. Kortom, een complete uitleg over het bull pennant patroon.

Inhoud

Wat Is Een Bull Pennant?

Een bull pennant is een bullish continuation patroon die aangeeft dat de uptrend zal voortzetten, nadat de consolidatieperiode voorbij is.

Een bull pennant vormt wanneer de prijs in een uptrend is (vlagpaal), dan als de uptrend pauzeert, lijkt op een driehoekige vlag. Als de driehoekige vlag naar boven breekt, is er vaak een stijging die even groot is als de vlagpaal.

Kenmerken Van Een Bull Pennant

De kenmerken van een bull penant zijn onderop op volgorde beschreven.

  • Vlagpaal: Om te spreken van een bull pennant, moet er eerst altijd een uptrend aanwezig zijn. Dit wordt de vlagpaal genoemd. 
  • Vlag (pennant): Dit is de consolidatieperiode, waarbij de prijs in een driehoek beweegt. De prijs maakt hier lower highs en higher lows waardoor de prijs als het ware wordt samengeknepen.
  • Breakout: Een breakout van de bovenste resistance trendlijn geeft aan dat de uptrend gaat voortzetten. Een breakout van de onderste support trendlijn maakt het patroon ongeldig.
Bull pennant patroon

Bull Pennant Identificeren

Voordat een bull pennant kan vormen, moet er eerst een uptrend aanwezig zijn. Dit kun je zien als de prijs omhoog beweegt en steeds higher highs en higher lows maakt.

Als het zeker is dat de prijs in een uptrend zit, is het kijken wanneer de uptrend een pauze neemt en dan zijwaarts (consolidatie) beweegt. Als de prijs tijdens de consolidatieperiode de vorm van een driehoek vertegenwoordigt met lower highs en higher lows, is er sprake van een bull pennant die zich aan het vormen is.

Bij de breakout van bovenste trendlijn van de pennant, is er sprake van een valide bull pennant. In het volgende hoofdstuk lees je hoe je dit patroon kunt traden.

Bull Pennant Traden

Voordat je in een trade stapt heb je altijd een trade plan nodig. Een trade plan bestaat uit een entry, stop loss en een target. Onderop lees je hoe je een bull pennant kunt traden.

  • Entry: Stap in de trade wanneer de bovenste trendlijn wordt gebroken en de candle erboven sluit. Een voorzichtigere trade manier is om in de trade te stappen als de bovenste trendlijn een retest krijgt.
  • Stop Loss: Plaats de stop loss op de laatst gecreëerde low. Dit is een tactische plek want als de prijs dit punt breek, is het patroon ongeldig en werkt de trade niet.
  • Target: Na de breakout is de stijging vaak even groot als de vlagpaal. Een goede target is dus als de lengte van de vlagpaal is bereikt.

Uiteraard moet je van te voren bekijken of de risico/winst verhouding in orde is. Op deze manier kun je beslissen of het de moeite waard is om het patroon te traden of niet.

In onderstaande afbeelding zie je hoe je een bull pennant kunt traden.

Bull pennant traden

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!