Colmex Pro Review & Ervaringen (2024)

Colmex Pro review

Colmex Pro is een broker die al meerdere jaren meedraait in de trading wereld en de broker wordt steeds populairder voor daytraders en swingtraders. 

In deze Colmex Pro review lees je de belangrijkste aspecten van de broker en deel ik je mijn ervaringen.

Inhoud

Wat Is Colmex Pro?

Colmex Pro is een direct-access broker waarbij je met verschillende financiële instrumenten kunt traden. De broker ondersteunt aandelen, CFD’s, forex, indexen en grondstoffen.

De in Cyprus gevestigde broker is opgericht in 2010 en verleent broker services in meer dan 194 landen. Door de vestigingsplaats (offshore), valt de broker niet onder de PDT wetgeving waardoor je niet een minimaal bedrag van $25000 op je handelsrekening hoeft te hebben staan.

Colmex Pro is gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). De broker voldoet dus aan strenge eisen om broker services te mogen verlenen. 

Is Colmex Pro Betrouwbaar?

Zoals hierboven al is aangegeven, wordt Colmex Pro gereguleerd door de CySEC. Dit betekent dat de broker wordt gemonitord door regelgevende instanties die ingrijpen als de regels niet worden nageleefd.

De broker bewaart het geld van klanten op gescheiden bankrekeningen bij top banken en het geld wordt gedekt tot €20000 als de broker niet meer kan opereren.

Het is daarom zeker te zeggen dat Colmex Pro een volledig betrouwbare broker is.

Colmex Pro Voorzieningen

Colmex Pro biedt meerdere services aan en er zijn veel mogelijkheden bij deze broker. De broker biedt onder andere een trading platform, leveraged (hefboom) account en een gratis demo account aan. Hieronder worden deze voorzieningen beschreven.

Trading Platform

De broker heeft drie soorten trading platforms genaamd: Colmex Pro 2.0, Meta Trader 4 en MulitTrader. Aangezien het Colmex Pro 2.0 trading platform het meest populair is, en tevens geschikt is om te handelen met aandelen (CFD’s), wordt dit platform onderop verder beschreven.

Het trading platform van Colmex Pro is erg krachtig en is volledig aan te passen naar eigen behoeften. Het platform is gebruiksvriendelijk voor beginners en tegelijkertijd ook geschikt voor een geavanceerde tradingstijl. Het platform is beschikbaar op desktop (Windows & Mac), webbrowser en op een mobile trading app (IOS & Android).

Het trading platform beschikt over functies zoals:

 • Schermen en layout aanpassen naar eigen wens
 • Verschillende type charts met verschillende indicatoren
 • Traden vanuit de chart
 • Overzichtelijk orderinvoer scherm met de belangrijkste ordertypes
 • Real time & market depth data (level 2 data)

Het platform heeft nog talloze andere functies, maar dit zijn de meest belangrijke om te weten. In de afbeelding hieronder zie je het trading platform, waarbij de belangrijkste onderdelen zijn aangegeven.

Trading platform van Colmex Pro

De gemiddelde trader heeft vaak alleen een orderinvoer scherm, order manager scherm en market depth data nodig. De broker beschikt dus over een trading platform met de nodige tools.

Leverage

Colmex Pro biedt een standaard leverage van 1:5 aan. Dit betekent dus dat je inleg (equity) wordt vermenigvuldigt met een hefboom factor x5 (buying power). Op deze manier kun je veel grotere posities openen en dit wordt vaak gedaan door daytraders.

Als je kunt aantonen dat je ervaring hebt in financiële markten, kun je een leverage van 1:20 krijgen.

Demo Account

De broker biedt een demo account aan waarbij je gratis kunt papertraden. Dit is erg handig aangezien je zo bekend kan raken met het trading platform en het invoeren van orders.

Het demo account is identiek aan het live account, alleen trade je nu met nepgeld waardoor je risicoloos kan oefenen met traden.

Het demo account is echter wel beschikbaar voor een relatief korte tijd, namelijk 5 handelsdagen. Colmex Pro biedt een vijfdaagse (paper)trading challenge aan waarbij je een echt Tesla aandeel kunt winnen.

Met onderstaande knop kan je een demo account openen en tevens meedoen aan de vijfdaagse trading challenge. Het is geschikt voor ieder niveau en het is een erg leerzame ervaring.

Colmex Pro Transactiekosten

De commissies van Colmex Pro zijn afhankelijk van welk type account je neemt. Als je aandelen (CFD’s) trade, dan zijn er vijf account types: Bronze, Silver, Gold, Platinum en Diamond.

Hoe hoger het account type, hoe hoger de minimale storting is, maar des te lager de commissies zijn. Bij een hoger account type betaal je dus minder commissie per trade. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende type accounts met bijbehorende transactiekosten. 

Transactiekosten Colmex Pro

In het overzicht hierboven zie je dat de commissies per aandeel minder worden naarmate je een hoger account type hebt.

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen in één keer zoveel geld kan storten om te profiteren van lagere transactiekosten. Daarom heb ik een speciale korting kunnen regelen waarbij je bij het Bronze account levenslang 20% korting krijgt op de transactiekosten per aandeel. Onderop vind je een overzicht van de transactiekosten met de 20% korting.

Colmex Pro korting

In het overzicht hierboven kun je zien dat de transactiekosten bij het Bronze account een stuk lager zijn dan de standaard kosten. Met onderstaande knop kun je gebruik maken van de 20% korting op de transactiekosten bij het Bronze account. Daarnaast krijg je via de onderstaande knop ook één maand lang gratis handelscommissie, waarbij je dus een maand lang kunt traden zonder commissie.

Stortingen & Opnames

Geld storten naar Colmex Pro kan via credit card, bankoverschrijving en PayPal. Geld opnemen vanuit de broker kan via bankoverschrijving en PayPal.

Afhankelijk van de betalingsmethode, kunnen stortingen en opnames enkele dagen duren. Stortingen zijn vaak wel binnen één dag voltooid.

Kosten

Voor stortingen rekent de broker geen kosten. Opnames vanuit Colmex Pro zijn één keer per maand gratis als het bedrag gelijk of minder is dan $500.

Als het op te nemen bedrag groter is dan $500, of als het niet de eerste opname van de maand is, dan betaal je $40 (€30) aan opname kosten.

Daarnaast rekent de broker ook maandelijkse kosten voor het trading platform. Deze bedragen $15 per maand en gaan van je account balance af.

Klantenservice

Colmex Pro heeft een fanatieke klantenservice in meerdere talen. Vaak is de klantenservice in het Engels, echter zijn er ook Nederlandse medewerkers.

De klantenservice is doordeweeks van 07:00 tot 21:00 uur te bereiken via mail, telefoon of livechat. Op de website van de broker vindt je gedetailleerde contactgegevens. De klantenservice reageert vaak snel en zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen.

Colmex Pro Ervaringen

Colmex Pro gebruik ikzelf nu ongeveer vier maanden en tot nu toe heb ik geen problemen ervaren met de broker. De broker ervaar ik als toegankelijk voor beginners aangezien de minimale storting maar $500 bedraagt en de broker niet valt onder de PDT wetgeving.

In het begin leek het trading platform ingewikkeld, maar na een tijdje wennen is het platform erg overzichtelijk te gebruiken. Het demo account is erg handig om bekend te raken met het trading platform.

De klantenservice is erg top en je krijgt ook een accountmanager aangewezen. De accountmanager is de persoon die je begeleidt en informeert rondom de broker. Er zijn verschillende accountmanagers die ook Nederlands spreken.

Al met al, is mijn ervaring met Colmex Pro erg positief en het is zeker een aanrader voor beginners en ervaren traders.

Voordelen & Nadelen

Hieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen van Colmex Pro op een rijtje.

Voordelen van Colmex Pro

Nadelen van Colmex Pro

Conclusie

In deze Colmex Pro review heb je inzicht gekregen in de verschillende voorzieningen en mogelijkheden van de broker. Tevens weet je wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn en hopelijk kun je nu voor jezelf beslissen of je een account gaat openen of niet.

Colmex Pro is geschikt voor iedereen die wilt traden met een betrouwbaar broker platform waarbij je met verschillende soorten financiële instrumenten kunt traden.

Ideaal voor degene met een wat kleiner budget aangezien de broker niet valt onder de PDT wetgeving en de minimale storting maar $500 bedraagt.

De standaard commissies zijn marktconform, maar met onderstaande knop kun je levenslang 20% korting krijgen op de transactiekosten. Zo worden de transactiekosten een stuk aantrekkelijker en gebruik het daarom zeker in je voordeel!

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!

6 gedachten over “Colmex Pro Review & Ervaringen (2024)”

 1. Beste Serif,

  wat zijn de maandelijkse kosten van de software van Colmex Pro?
  Dat maak ik niet op uit je analyse.

  Groeten,
  Mark

  1. Hey Mark!

   Bedankt voor je scherpe opmerking! De maandelijkse kosten voor het Colmex Pro platform bedragen $15 per maand. Dit gaat van je account balance af.

   Dit staat inderdaad niet in het artikel, en dit zal ik zo spoedig mogelijk aanvullen.

   Sorry voor de late reactie.

   Mvg,
   Serif

 2. Bedankt Serif,

  ik heb nog twee vragen als het mag:

  ik lees dat het platform van Colmex Pro erg krachtig is met veel verschillende functionaliteiten.
  1. Raad je dit platform/broker dan ook aan voor het doen van technische analyses? Hier gebruik ik nu TC2000 voor.
  2. Zit er ook een gebruiksvriendelijke Montage bij?

  1. Hey Mark!

   Je mag zoveel vragen stellen als je wilt!

   Om antwoord te geven op je vragen.
   Colmex Pro is inderdaad een krachtig platform en je kunt ook veel aanpassen naar eigen stijl. Echter, raad ik het trading platform niet aan om charts te analyseren, dat geldt eigenlijk voor elke broker. Elke broker is gespecialiseerd in het verlenen van broker services, en daarbij ligt de focus niet per se op het aanbieden van goede charting mogelijkheden. Het is daarom aangeraden om naast je broker, altijd een charting programma te gebruiken voor je analyses, aangezien daarbij wel de focus ligt op het bieden van goede charting mogelijkheden. Zelf gebruik ik ook TC2000 (Gold pakket) voor het analyseren van de grafieken, en ik ben er zeer tevreden mee.

   Zoals ik al eerder aangaf, kun je redelijk veel aanpassen op het Colmex Pro trading platform. Zo ook de level 2 / montage. Je kunt bijvoorbeeld aanpassen hoe de orders worden weergegeven en de manier waarop ze worden weergegeven, naar eigen stijl. Dus als je het mij vraagt, best een gebruiksvriendelijke montage.

   Als je nog andere vragen hebt, stel die dan zeker! Je kunt ook de Discord Community joinen (als je daar nog niet in zat) en daar je vragen stellen en mee praten met andere traders. Vaak reageer ik daar ook sneller.

   Groeten,
   Serif

 3. Beste Serif,

  Zijn die maandelijkse kosten voor het gebruik van de level II informatie en is dit dan real time info?

  Gr. Robert.

  1. Hey Robert,

   De maandelijkse kosten zijn inderdaad voor de market depth data (level 2). Deze data is uiteraard real time.

   Groet,
   Serif

Reacties zijn gesloten.