Hoe Kan Je Daytraden Met Weinig Geld?

Daytraden met klein budget

Daytraden met weinig geld is tegenwoordig mogelijk en het wordt nog makkelijker met de hedendaagse software technologieën.

Je hebt een klein budget, maar wilt alsnog gaan daytraden? Dat begrijp ik heel goed en daar ga ik je mee helpen!

Als je wilt daytraden met kleine bedragen dan is het zaak om met bepaalde tools aan de slag te gaan die relatief goedkoop zijn, maar nog steeds voldoende functionaliteiten hebben om te daytraden.

In dit artikel leg ik je uit wat deze tools zijn en hoe jij hier mee aan de slag kunt gaan!

Inhoud

Daytraden Met Weinig Geld

Daytraden met weinig geld is alleen mogelijk als je bij een broker zit waarbij de Pattern Day Trader regel niet van toepassing is.

Als deze wetgeving wel van toepassing is, dan moet je minimaal $25000 op je handelsrekening hebben. Dit zijn uiteraard geen kleine bedragen en het is dus zaak om de juiste broker te vinden.

Welke broker dit is lees je verderop in dit artikel.

Daytraden Met Leverage

Als je gaat daytraden met kleine bedragen dan kun je maar weinig aandelen kopen en verdien je niet veel geld. Een oplossing hiervoor is door te traden met leverage, oftewel hefboom.

Door gebruik te maken van een leveraged trading account kun je jouw inleg vermenigvuldigen als je in een trade stapt. Je leent als het ware geld van de broker om zo met een grotere positie de trade te openen.

Voorbeeld: Ik leg 1000 in voor een trade bij een broker die werkt met een leverage factor van x20. Mijn inleg wordt nu x20 gedaan en ik open nu een trade met een waarde van 20000. 

Bijna alle daytraders werken met leverage omdat het anders moeilijk wordt om veel aandelen in één keer te kopen. Als je wilt daytraden met weinig geld is het gebruiken van leverage essentieel.

Daytraden met hefboom

Benodigdheden Om Te Daytraden

De twee belangrijkste benodigdheden om te daytraden zijn een grafieken software en een broker platform.

Lees in dit artikel wat deze twee tools zijn en waarom je ze nodig hebt.

Als daytrader met weinig geld, is het niet ideaal om geld uit te geven aan twee software tools. Maar er is een oplossing waarbij deze twee tools in één platform zijn geïntegreerd en je minder betaalt dan normaal. Deze oplossing lees je in het volgende hoofdstuk.

De Oplossing Voor Een Klein Budget

De broker Colmex Pro biedt de oplossing om te daytraden met weinig geld. Bij deze broker is het zo dat de charting software en het broker platform in één platform zijn geïntegreerd en tevens valt deze broker niet onder de PDT wetgeving. 

Het is dan al mogelijk om met 500 te beginnen met daytraden met de juiste tools. Lees voor meer informatie over Colmex mijn Colmex Pro broker review

Met onderstaande knop krijg je 20% korting op de transactiekosten en één maand lang gratis traden zonder commissie te betalen. 

Beperkingen Van Een Klein Budget

De broker Colmex Pro biedt dus een mooie mogelijkheid om te daytraden met weinig geld.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat over het algemeen de charting software van brokers aan de mindere kant is. Zo heb je bijvoorbeeld beperkte tekentools en je kunt vaak weinig indicators toevoegen aan je grafieken.

Daarom is deze oplossing echt bedoeld voor als je een klein budget hebt en niet meer geld kunt of wilt uitgeven. Maar bedenk wel dat je hierdoor vaak beperkte charting software hebt. De taak van een broker is immers het uitvoeren van orders, en niet het voorzien van charting software.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om nog niet aan te sluiten bij een broker, en nog blijven papertraden in een apart charting programma. Het charting programma TC2000 is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor.

Als je een wat ruimer budget hebt, is het aan te raden om je broker platform en je charting software apart te houden.

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!

2 gedachten over “Hoe Kan Je Daytraden Met Weinig Geld?”

 1. Het bekijken van ADR kan een oplossing zijn voor het traden met een klein budget. De ADR geeft een bepaalde waarde van de volatiliteit weer. De ADR moet dan boven een bepaalde waarde liggen.

  1. Hey Frans!

   De Average Daily Range (ADR) is een indicator die net als de Average True Range (ATR) de range / afstand van een financieel instrument aangeeft. De ATR is vaak in dollars, en de ADR wordt vaak weergegeven in percentages. Echter worden deze indicators vaak veel gebruikt in Forex en dan worden ze aangegeven in pips.

   De ADR is niet zozeer een oplossing voor het traden met een klein budget. Het is meer een indicator die helpt bij het bepalen van een entry, exit en stop loss. Als de ADR bijvoorbeeld is overschreden omhoog, dan is het wellicht minder verstandig om nog een long positie te openen, omdat de gemiddelde range al is bereikt. Zelfde principe met de ATR, alleen andere weergave.

   Je geeft aan dat de ADR boven een bepaalde waarde moet liggen. Dat is naar mijn mening wel heel algemeen. Of je hebt een lage ADR (%), of hoge (%). Er is niet echt een specifieke waarde of iets dergelijks.

   Je zou wellicht specifiek kunnen zoeken naar aandelen met een hoge ADR, aangezien dat aandelen zijn die vaak lager geprijsd zijn. Maar dat heeft niks te maken met de indicator zelf. Dat komt gewoon neer op stock selectie en daarbij zou je specifiek kunnen zoeken naar aandelen met een lage prijs. Echter, het selecteren van de juiste stocks komt veel meer bij kijken dan alleen de prijs van het aandeel.

   Dit is overigens wat technischer dan de focus was in dit artikel. Het ging namelijk meer over hoe je kunt beginnen met een klein budget. En dat komt neer op een broker, en niet één specifieke indicator.

   Met vriendelijke groet,
   Serif

Reacties zijn gesloten.