8 Daytrading Tips Om Winstgevend Te Daytraden

Daytrading tips

De 8 daytrading tips in dit artikel zijn erg waardevol voor degene die consistent winstgevend willen daytraden.

De daytrading tips zijn onderop uitgelegd en deze vormen de fundering in je daytrading carrière.

Inhoud

8 Daytrading Tips

Onderop staan 8 daytrading tips uitgelegd die jij kunt gebruiken om een betere daytrader te worden.

Uiteraard is er nog veel meer dan alleen deze 8 tips, maar deze tips zijn essentieel voor als je een winstgevende daytrader wilt worden.

1. Bereid jezelf voor op een trade

"Degene die faalt om voor te bereiden, bereidt zich voor om te falen"

Dit gezegde geldt voor bijna alles in het leven, dus ook voor daytrading. Jezelf voorbereiden op de trading dag is erg belangrijk omdat je dan weet waar je naar opzoek bent.

Er zijn twee voorbereidingsprocessen voor daytraders:

  • De voorbereiding voordat de markt open gaat (pre-market).
  • De informatie en kennis die je nodig hebt voordat je kan daytraden.

De pre-market voorbereiding vindt plaats voordat de markt opent en hier bereid je jezelf voor op de trading dag. Je zoekt en kiest interessante aandelen die je wilt gaan traden en deze zet je op je watchlist.

Als de markt dan open gaat hoef je alleen nog maar naar jouw gekozen aandelen te kijken en dit geeft rust tijdens het daytraden.

Voordat je kan daytraden moet je eerst het vak leren. Het is niet verstandig om met echt geld te traden zonder dat je de juiste kennis bezit. Dit is dus ook voorbereiden op het daytraden.

2. Maak een tradeplan

Je maakt een tradeplan zodat je tijdens het daytraden niet meer hoeft na te denken over wanneer je actie onderneemt. Aangezien je een plan hebt hoef je deze alleen nog maar uit te voeren tijdens het daytraden.

Dit plan maak je door verschillende scenario’s te bedenken voor jouw uitgekozen aandelen. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen: Wanneer stap ik in de trade? Ga ik long of short als het aandeel dit punt bereikt?

Voorbeeld van een tradeplan: Ik ga long op $AAPL als het hoogste punt van gisteren wordt doorbroken of ik ga short op $AAPL als het laagste punt van gisteren wordt doorbroken.

Met bovenstaand tradeplan heb je twee scenario’s bedacht waar jij actie op gaat ondernemen. Je hoeft dit plan dus alleen nog uit te voeren als de scenario’s zich voordoen.  

3. Analyseer de trend

“The trend is your friend” is een vaak gebruikte uitspraak door daytraders. Hier wordt mee bedoeld dat je als daytrader met de trend mee moet gaan en niet tegen de trend in.

Trend in daytrading

Als je ziet dat een aandeel in een omhooggaande trend zit, is het beter om long te gaan en dus met de trend mee. Het is dan niet verstandig om short te gaan.

Als een aandeel in een omlaaggaande trend zit, trade dan met de omlaaggaande trend mee en dan is het dus beter om short te gaan.

Uiteraard kun je wel eens tegen de trend in traden, maar doe dit pas als je al wat meer ervaring hiermee hebt.

4. Wees geduldig

Soms zijn daytraders alleen maar naar een beeldscherm aan het staren en dit komt doordat er op dat moment geen goede kansen zijn.

Als de markt geen goede kansen geeft moet je erg geduldig zijn en niet proberen een trade te forceren. Je hoeft niet per se te traden, trade alleen als je een goede kans ziet.

Laat je daarom niet verleiden om in elke beweging te stappen, maar wacht totdat je een kans ziet waar jij je comfortabel en zelfverzekerd bij voelt. 

Als je een trade gemist hebt, het zij zo. Maar ga daarna niet nog proberen om in de trade te stappen als je eigenlijk al te laat bent. Vaak resulteert dit in verliezen.

Ontdek Meer Over Traden en Investeren Met Edutrade!

Bij Edutrade focussen we op meerdere financiële markten en handelsmethodes, van aandelen tot crypto en van daytraden tot investeren en nog meer. Bezoek de website van Edutrade en ontdek hoe je jouw trading naar een hoger niveau kan tillen!

5. Join een community

Bijna alle succesvolle daytraders zijn het erover eens dat het joinen van een community erg veel toegevoegde waarde geeft aan je daytrading carrière. 

Alleen daytraden is erg moeilijk en kan emotioneel overweldigend zijn. 

Door het joinen van een community kun je vragen stellen, praten, nieuwe strategieën leren en je leert nieuwe kennis & informatie over daytrading. Ook kun je hier je ei kwijt als je bijvoorbeeld een grote verliezende trade hebt gehad. Uiteraard kun je ook je successen delen. 

Recentelijk ben ik een gratis daytrading community gestart via Discord. Het doel van deze discord chat is om daytraders dichter bij elkaar te brengen en om zo van elkaar te leren. Ongeacht of je een beginner of ervaren trader bent, dit is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te brengen. 

6. Maak een trading logboek

Het maken van een trading logboek zal je een betere daytrader maken aangezien je zo kunt leren van je eerder gemaakte successen en fouten.

Sterker nog, de belangrijkste en meest efficiënte manier om te groeien als daytrader is door een logboek te maken over je geplaatste trades.

Elke succesvolle daytrader maakt een logboek van zijn of haar geplaatste trades aangezien dit de beste manier is om van je successen en fouten te leren.

Onderop staat een lijst met handige aspecten voor in je logboek:

  • Alle geplaatste trades met screenshot en tijdstip
  • Welke strategie je hebt gebruikt bij een bepaalde trade
  • Hoe je op de trade bent gekomen (via je watchlist, nieuws etc)
  • Of je entry, exit en stoploss juist waren (vraag dit ook na in een community)
  • Je fysieke en mentale welzijn tijdens een trade

Je kunt deze data gewoon in een word, excel of notitie bestand zetten afhankelijk van jouw voorkeur. Het gaat er voornamelijk om dat je deze informatie later overzichtelijk terug kan zien.

7. Wees geen emotionele daytrader

Tijdens het daytraden kunnen er bepaalde emoties naar boven komen en dit is geen goede combinatie met het daytraden.

De reden dat veel daytraders geld verliezen is doordat ze niet goed om kunnen gaan met de emoties die erbij komen kijken.

Als je een verliezende trade hebt gehad, wees dan niet boos, kwaad of ontmoedigd maar zie dit als een kans om je skills te verbeteren. Hetzelfde geldt voor winnende trades.

Maak geen beslissingen tijdens het daytraden met je emoties, maar maak beslissingen op basis van kennis en ervaring.  

8. Trade eerst met een demo account

Als je de theorie in de praktijk wilt toepassen, begin dan eerst met een demo account. Zo bescherm je jezelf tegen eventuele grote verliezen.

Door te traden met een demo account kun je alvast kennis maken met het daytraden zonder dat je nog echt geld op het spel zet.

Het is een echte aanrader om eerst met een demo account te beginnen.

Bij de broker Tradenet kun je 14 dagen gratis papertraden. Lees hier mijn Tradenet broker review voor meer informatie over deze broker.

Tot Slot

Hopelijk heb je veel gehad aan bovenstaande daytrading tips. Deze kennis deel ik graag met je zodat jij veel voorkomende fouten voorkomt!

Wil je met andere daytraders praten of heb je nog andere vragen? Join dan de gratis Discord Chat zodat we met zijn alle onze kennis over het daytraden vergroten.

Het joinen van een community is erg waardevol en het is verstandig om hieraan deel te nemen. Met de link hieronder kun je deelnemen aan mijn gratis daytrading community.

Hopelijk tot snel in de community!

Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!