8 Daytrading Tips Om Winstgevend Te Daytraden

Daytrading tips

De 8 daytrading tips in dit artikel zijn erg waardevol voor degene die consistent winstgevend willen daytraden.

De daytrading tips zijn onderop uitgelegd en deze vormen de fundering in je daytrading carrière.

Inhoud

8 Daytrading Tips

Onderop staan 8 daytrading tips uitgelegd die jij kunt gebruiken om een betere daytrader te worden.

Uiteraard is er nog veel meer dan alleen deze 8 tips, maar deze tips zijn essentieel voor als je een winstgevende daytrader wilt worden.

1. Bereid jezelf voor op een trade

"Degene die faalt om voor te bereiden, bereidt zich voor om te falen"

Dit gezegde geldt voor bijna alles in het leven, dus ook voor daytrading. Jezelf voorbereiden op de trading dag is erg belangrijk omdat je dan weet waar je naar opzoek bent.

Er zijn twee voorbereidingsprocessen voor daytraders:

  • De voorbereiding voordat de markt open gaat (pre-market).
  • De informatie en kennis die je nodig hebt voordat je kan daytraden.

De pre-market voorbereiding vindt plaats voordat de markt opent en hier bereid je jezelf voor op de trading dag. Je zoekt en kiest interessante aandelen die je wilt gaan traden en deze zet je op je watchlist.

Als de markt dan open gaat hoef je alleen nog maar naar jouw gekozen aandelen te kijken en dit geeft rust tijdens het daytraden.

Voordat je kan daytraden moet je eerst het vak leren. Het is niet verstandig om met echt geld te traden zonder dat je de juiste kennis bezit. Dit is dus ook voorbereiden op het daytraden.

2. Maak een tradeplan

Je maakt een tradeplan zodat je tijdens het daytraden niet meer hoeft na te denken over wanneer je actie onderneemt. Aangezien je een plan hebt hoef je deze alleen nog maar uit te voeren tijdens het daytraden.

Dit plan maak je door verschillende scenario’s te bedenken voor jouw uitgekozen aandelen. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen: Wanneer stap ik in de trade? Ga ik long of short als het aandeel dit punt bereikt?

Voorbeeld van een tradeplan: Ik ga long op $AAPL als het hoogste punt van gisteren wordt doorbroken of ik ga short op $AAPL als het laagste punt van gisteren wordt doorbroken.

Met bovenstaand tradeplan heb je twee scenario’s bedacht waar jij actie op gaat ondernemen. Je hoeft dit plan dus alleen nog uit te voeren als de scenario’s zich voordoen.  

3. Analyseer de trend

“The trend is your friend” is een vaak gebruikte uitspraak door daytraders. Hier wordt mee bedoeld dat je als daytrader met de trend mee moet gaan en niet tegen de trend in.

Trend in daytrading

Als je ziet dat een aandeel in een omhooggaande trend zit, is het beter om long te gaan en dus met de trend mee. Het is dan niet verstandig om short te gaan.

Als een aandeel in een omlaaggaande trend zit, trade dan met de omlaaggaande trend mee en dan is het dus beter om short te gaan.

Uiteraard kun je wel eens tegen de trend in traden, maar doe dit pas als je al wat meer ervaring hiermee hebt.

4. Wees geduldig

Soms zijn daytraders alleen maar naar een beeldscherm aan het staren en dit komt doordat er op dat moment geen goede kansen zijn.

Als de markt geen goede kansen geeft moet je erg geduldig zijn en niet proberen een trade te forceren. Je hoeft niet per se te traden, trade alleen als je een goede kans ziet.

Laat je daarom niet verleiden om in elke beweging te stappen, maar wacht totdat je een kans ziet waar jij je comfortabel en zelfverzekerd bij voelt. 

Als je een trade gemist hebt, het zij zo. Maar ga daarna niet nog proberen om in de trade te stappen als je eigenlijk al te laat bent. Vaak resulteert dit in verliezen.

5. Volg een cursus

Bijna alle succesvolle daytraders zijn het erover eens dat het volgen van een cursus erg veel toegevoegde waarde geeft aan je daytrading carrière. 

Daytraden is een uitdagende praktijk die emotioneel belastend kan zijn. Alleen op eigen houtje handelen kan overweldigend zijn.

Een trading cursus en community biedt een gestructureerde leeromgeving waarin je vragen kunt stellen, strategieën kunt bespreken en waardevolle kennis over daytraden kunt opdoen. Het is een plek waar je zowel je successen als tegenslagen kunt delen en waar je kunt groeien in je vaardigheden.

De Cursus Daytraden van Edutrade is de beste cursus voor daytrading. Met een focus op winstgevendheid en het opdoen van daytrading vaardigheden, biedt deze cursus de beste ervaring en opleiding voor degenen die succesvol willen daytraden.

6. Maak een trading logboek

Het maken van een trading logboek zal je een betere daytrader maken aangezien je zo kunt leren van je eerder gemaakte successen en fouten.

Sterker nog, de belangrijkste en meest efficiënte manier om te groeien als daytrader is door een logboek te maken over je geplaatste trades.

Elke succesvolle daytrader maakt een logboek van zijn of haar geplaatste trades aangezien dit de beste manier is om van je successen en fouten te leren.

Onderop staat een lijst met handige aspecten voor in je logboek:

  • Alle geplaatste trades met screenshot en tijdstip
  • Welke strategie je hebt gebruikt bij een bepaalde trade
  • Hoe je op de trade bent gekomen (via je watchlist, nieuws etc)
  • Of je entry, exit en stoploss juist waren (vraag dit ook na in een community)
  • Je fysieke en mentale welzijn tijdens een trade

Je kunt deze data gewoon in een word, excel of notitie bestand zetten afhankelijk van jouw voorkeur. Het gaat er voornamelijk om dat je deze informatie later overzichtelijk terug kan zien.

7. Wees geen emotionele daytrader

Tijdens het daytraden kunnen er bepaalde emoties naar boven komen en dit is geen goede combinatie met het daytraden.

De reden dat veel daytraders geld verliezen is doordat ze niet goed om kunnen gaan met de emoties die erbij komen kijken.

Als je een verliezende trade hebt gehad, wees dan niet boos, kwaad of ontmoedigd maar zie dit als een kans om je skills te verbeteren. Hetzelfde geldt voor winnende trades.

Maak geen beslissingen tijdens het daytraden met je emoties, maar maak beslissingen op basis van kennis en ervaring.  

8. Trade eerst met een demo account

Als je de theorie in de praktijk wilt toepassen, begin dan eerst met een demo account. Zo bescherm je jezelf tegen eventuele grote verliezen.

Door te traden met een demo account kun je alvast kennis maken met het daytraden zonder dat je nog echt geld op het spel zet.

Het is een echte aanrader om eerst met een demo account te beginnen.

Bij de broker Colmex Pro kun je 14 dagen gratis papertraden. Lees hier mijn Colmex Pro broker review voor meer informatie over deze broker.

Tot Slot

Hopelijk heb je veel gehad aan bovenstaande daytrading tips. Deze kennis deel ik graag met je zodat jij veel voorkomende fouten voorkomt!

Wil je met andere daytraders praten of heb je nog andere vragen? Join dan de gratis Discord Chat zodat we met zijn alle onze kennis over het daytraden vergroten.

Het joinen van een community is erg waardevol en het is verstandig om hieraan deel te nemen. Met de link hieronder kun je deelnemen aan mijn gratis daytrading community.

Hopelijk tot snel in de community!

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Word dan lid van DeDaytrader Premium Groep om een succesvolle daytrader te worden.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, DeDaytrader is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Het mooiste van alles? Het is momenteel mogelijk om kosteloos lid te worden!

Picture of Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!