Daytrading Tools: Wat Heb Je Nodig Om Te Daytraden?

Daytrading tools heb je nodig om fatsoenlijk te kunnen daytraden. Er zijn honderden daytrading tools op de markt en het is van belang om de juiste hulpmiddelen te gebruiken.

In dit artikel lees je wat je nodig hebt om te daytraden en welke daytrading tools geschikt zijn.

Inhoud

Daytrading Tools

Voor het daytraden is het van belang om de juiste tools en hulpmiddelen te gebruiken. Het is niet verstandig om te besparen op daytrading tools aangezien je het dan meteen moeilijker maakt voor jezelf.

Door jezelf te bewapenen met de juiste trading uitrusting is de kans op succes aanzienlijk groter, vooral als beginnende trader.

Dit zijn de belangrijkste daytrading tools:

  • Trading setup
  • Broker
  • Charting software

Trading Setup

De trading setup is alle hardware die je nodig zult hebben om te kunnen daytraden. Waarschijnlijk weet je het al, maar als je serieus wilt daytraden, dan kan dat niet met een mobiele telefoon.

Je hebt een laptop of computer nodig met eventueel meerdere beeldschermen. Eén beeldscherm is in het begin voldoende, maar twee werkt wel een stuk fijner. Het is ook gewoon mogelijk om volledig vanaf een laptop te traden.

Daytrading beeldschermen

In de afbeelding hierboven zie je een trading setup met vijf beeldschermen. Als je net begint met traden, dan is zo een setup vrijwel nutteloos.

Als je wat meer ervaring hebt en merkt dat je meer schermruimte nodig hebt, dan kun je overwegen om meerdere schermen te gaan gebruiken.

De meeste trading software is geoptimaliseerd voor Windows besturingssystemen en niet voor MacOS. Daarom wordt een Windows computer of laptop aangeraden.

Dit zijn de minimale computer/laptop specs voor het daytraden:

  • I5 processor
  • 8GB RAM
  • Windows besturingssysteem is aangeraden

In dit artikel lees je ook andere belangrijke specificaties. Alles boven de minimale specificaties is uiteraard beter.

Broker

De broker is een van de belangrijkere tools die je nodig zult hebben. Je hebt een broker nodig om daadwerkelijk de orders naar de markt te versturen.

Er zijn honderden brokers waaruit je kunt kiezen en ze bieden allemaal net een andere ervaring. Sommige brokers bedienen een specifieke groep in een financiële markt. Er zijn brokers die zich specifiek richten op bijvoorbeeld lange termijn investeerders, optie traders, daytraders etc.

Het is daarom belangrijk dat je de juiste broker kiest die geschikt is voor het daytraden. Daarnaast is het de partij waar je geld staat en het is daarom ook belangrijk dat de broker betrouwbaar is.

De volgende punten zijn belangrijk om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een broker voor het daytraden: snelle orderexecutie, lage commissies per trade en een direct-access trading platform.

De volgende brokers zijn aangeraden voor het daytraden:

Charting Software

De meeste brokers hebben ook charts geïntegreerd in hun trading platform. Echter is het zo dat de meeste brokers niet voldoen aan de charting eisen van daytraders. Dat is de reden dat veel daytraders een apart charting programma gebruiken voor hun technische analyses. Een charting programma is daarom een belangrijke daytrading tool.

Aangeraden charting programma’s:

Het is belangrijk dat je de charts volledig kunt aanpassen naar hoe jij dat wilt. Een charting programma moet beschikken over een aantal functies zoals: tekentools, indicators en de mogelijkheid om custom scanners te maken.

Tot Slot

Je weet nu welke daytrading tools je nodig hebt en waarom je ze nodig hebt. Het hebben van de juiste daytrading tools zal je helpen om betere handels beslissingen te nemen en dit zal leiden tot betere resultaten.

Het is niet verstandig om jezelf te benadelen door alles zo goedkoop mogelijk te willen doen. Daytraden is al moeilijk genoeg, dus probeer het voor jezelf makkelijk te maken door met de juiste tools te werken.

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Picture of Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!