Edutrade Review: Beste Daytrading Cursus?

In deze Edutrade review lees je alles over deze cursusaanbieder. Edutrade biedt online cursussen aan waarin jij leert om succesvol te traden & investeren. In de dynamische wereld van financiële markten is het essentieel om educatie op te doen, wil je online geld verdienen op de beurs.

Edutrade belooft een sleutelrol te spelen in deze educatieve reis, en in dit artikel duiken we diep in op deze educatie aanbieder.

Na het lezen van deze Edutrade review weet je of een cursus van Edutrade wat voor jou is, of het je geld waard is, en wat je allemaal kan verwachten.

Je ontdekt alles wat je moet weten om te beslissen of Edutrade geschikt is voor jou, en je leest over mijn persoonlijke ervaringen met Edutrade.

Inhoudsopgave

Wat is Edutrade?

Edutrade B.V. is een organisatie die educatie aanbiedt om mensen winstgevend te leren traden & investeren op de financiële markten. 

Momenteel biedt Edutrade online cursussen aan in de aandelenmarkt en cryptomarkt.

Als je geld wilt verdienen op de financiële markten, is het essentieel om te begrijpen hoe dingen werken. Edutrade komt hierbij kijken als een opleider die je de nodige kennis en vaardigheden geeft om winstgevend te kunnen traden en investeren.

Het bedrijf is opgericht in 2022 en dus nog een vrij jonge organisatie. Ondanks dat, lopen ze ver voor op andere aanbieders en is hun educatieve inhoud van uitstekende kwaliteit. Mede ook doordat er een ervaren en kundig team achter zit.

De missie van Edutrade

Edutrade positioneert zichzelf als dé toonaangevende bron voor financiële educatie, met als missie mensen te helpen om financieel vrijer te worden.

Deze missie proberen ze te bereiken door zoveel mogelijk mensen op te leiden tot succesvolle traders en investeerders. Edutrade heeft ook als doel om een community te bouwen met diverse traders en investeerders, om elkaar te kunnen ondersteunen en meer succes te behalen.

Wie zitten achter Edutrade?

Achter Edutrade zit een team van experts. Dit zijn mensen die veel kennis en ervaring hebben van traden, investeren, financiën en lesgeven.

Edutrade is opgericht door Şerif Durmus, fulltime trader en ondernemer. Şerif is in 2018 begonnen met traden en na zelf de ups & downs te hebben ervaren, is hij ervan overtuigd dat de juiste en complete kennis cruciaal is om winst te maken in de financiële markten. Met Edutrade wilt hij de juiste kennis en kunde samenbrengen om zo veel mogelijk mensen te helpen slagen.

Het team van Edutrade bestaat uit mensen met passie voor het vak. Edutrade biedt naast online cursussen, ook educatie aan op locatie. Hier hebben ze docenten voor die niet alleen expertise hebben in hun vakgebied, maar ook de vaardigheden bezitten om hun kennis effectief over te brengen.

Een competente trader of investeerder betekent namelijk niet automatisch dat hij/zij ook in staat is om effectief kennis over te brengen. Bij Edutrade is dit helemaal in orde en begrijpen ze de combinatie van expertise en onderwijsvaardigheden erg goed!

Is Edutrade betrouwbaar?

Misschien wel één van de belangrijkste vragen in deze Edutrade review: Is Edutrade betrouwbaar?

Edutrade is kort gezegd een betrouwbare en professionele partij. Wat Edutrade onder andere onderscheidt, is hun nuchtere en eerlijke benadering. In de wereld van financiële educatie, waar vaak beloftes worden gedaan met dure auto’s en luxe lifestyle, houdt Edutrade het realistisch en oprecht.

De communicatie bij Edutrade is dan ook erg transparant. Er worden geen valse beloftes gedaan, geen verborgen agenda’s en ze delen openlijk de prijzen van hun cursussen op hun website. Dit in tegenstelling tot andere aanbieders waarbij je op voorhand geen duidelijkheid hebt over de kosten en vervolgens met te dure pakketten wordt geconfronteerd.

Edutrade belooft alle handvaten mee te geven die je nodig hebt om te slagen in dit vak, maar ze benadrukken ook dat je de tijd en moeite in het vak moet steken. Met deze combinatie zul je dan ook een hoge slagingskans hebben.

Al met al, is Edutrade een betrouwbare partij die transparantie hoog in het vaandel heeft staan.

Edutrade Cursus Aandelen Daytraden Review

Nu we een solide indruk hebben van de betrouwbaarheid van Edutrade, werpen we een gedetailleerde blik op hun meest populaire cursus; de Cursus Aandelen Daytraden. Deze cursus wordt door velen beschouwd als de beste daytrading cursus.

De Cursus Aandelen Daytraden is een uitgebreide daytrading cursus gericht op het daytraden op de aandelenmarkt. Het is een Nederlands ingesproken video cursus die tevens toegang biedt tot de Edutrade community. Met een duidelijke structuur en een gestructureerd curriculum biedt de cursus een A-Z benadering van het ontwikkelen van de vaardigheid om consistent winstgevend te daytraden.

Deze cursus kost eenmalig €500,- en is het geld dubbel en dwars waard! Na het inschrijven krijg je direct toegang tot de cursus in het Edutrade Leerportaal en toegang tot de community. Hier later in deze Edutrade review meer over.

Voor wie is de Edutrade cursus geschikt?

De Edutrade cursus daytraden is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in trading. Zelfs als je al ervaring hebt met daytraden, geeft de cursus diepgaande en geavanceerde inzichten om je vaardigheden te verbeteren.

De benadering in de cursus is dat het geschikt is voor elke trader. Edutrade geeft zelf aan dat daytrading niet beperkt is tot één vastomlijnde stijl; iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, risicoprofiel, budget en agenda.

Wat deze cursus onderscheidt, is dat je niet wordt gedwongen om een bepaald type trader zijn. In plaats daarvan worden diverse “trading stijlen” aangeboden, als een soort menu waaruit je kunt kiezen op basis van jouw wensen en karakter. Daarnaast krijg je de kans om te ontdekken welke stijl het beste bij jou past en kun je van daaruit ook je eigen unieke trading stijl ontwikkelen.

De nadruk ligt dus niet op het volgen van een vast stramien (hoewel dat wel kan als je dat wilt), maar op het vinden van een aanpak die naadloos aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Dit maakt de cursus toegankelijk en waardevol voor iedereen, ongeacht je ervaringsniveau of achtergrond.

Inhoud van de Cursus Aandelen Daytraden

De daytrading cursus van Edutrade is gestructureerd in een curriculum bestaande uit 20 hoofdstukken. In totaal zijn er 67 video lessen en duurt de cursus 18 uur.

Naast de cursus krijg je ook toegang tot broker en software tutorials waarin je leert hoe je met verschillende brokers en software moet omgaan. Ook krijg je toegang tot de Edutrade community waarin je terecht kan voor support en ondersteuning.

Hieronder in deze Edutrade review wordt elk hoofdstuk beschreven en ontdek je wat je allemaal kan verwachten in de Cursus Aandelen Daytraden.

Hoofdstuk 1: Welkom

In hoofdstuk 1 van de Edutrade cursus daytraden krijg je een warm welkom en een overzicht van wat je kunt verwachten gedurende de cursus.

Er wordt tijd genomen om je te laten zien hoe je het meeste uit de cursus kunt halen, hoe je kunt deelnemen aan de waardevolle Edutrade community en je krijgt een overzicht van het curriculum van de cursus.

Hieronder zie je welke lessen onderdeel zijn van dit hoofdstuk met daarbij de tijd van de lessen tussenhaakjes.

 • Les 1.1: Welkom (04:10)
 • Les 1.2: Community (07:06)
 • Les 1.3: Curriculum (03:03)

Hoofdstuk 2: Daytrading Fundament

Dit hoofdstuk legt het fundament van daytrading bloot. Hier ontdek je de essentie van daytraden, wat het zo intrigerend maakt en waar de focus op zal liggen.

Hier leer je op een vernieuwende en unieke manier kijken naar daytraden, die afwijkt van wat doorgaans op het internet wordt gepresenteerd.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 2.1: Wat is Daytraden? (05:52)
 • Les 2.2: Technische vs. Fundamentele Analyse (03:36)

Hoofdstuk 3: Praktische Benodigdheden

Hoofdstuk 3 gaat over de praktische benodigdheden die een daytrader nodig heeft. Je leert welke tools, brokers en software je nodig hebt voor succesvol daytraden.

Je leert hier ook welke daytrading brokers zijn aangeraden en welke het beste bij jou past. Hoe je met deze brokers en software moet omgaan leer je in de tutorials.

Hieronder in deze Edutrade review zie je de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 3.1: Praktische Benodigdheden (07:02)
 • Les 3.2: Broker (15:20)
 • Les 3.3: Charting Software (04:15)

Hoofdstuk 4: Mindset & Journey

Dit hoofdstuk gaat over de wereld van mindset als trader en de reis die je als daytrader zult doormaken. De juiste mindset is de sleutel tot succes als daytrader, en begrijpen hoe deze mindset evolueert gedurende je trading journey is van onschatbare waarde.

In dit hoofdstuk leer je het ontwikkelen van de juiste trading mindset en het begrijpen van de trading journey. Dit stelt je in staat om rationele beslissingen te nemen en de onvermijdelijke ups en downs van de markt te overwinnen.

Dit hoofdstuk is niet te verwarren met hoofdstuk 16 over emoties & psychologie. In hoofdstuk 16 wordt er namelijk erg uitgebreid gesproken over de psychologische kant van trading.

Onderstaand de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 4.1: Mindset (13:27)
 • Les 4.2: Trading Journey (09:38)

Hoofdstuk 5: Daytrading Concepten

Hoofdstuk 5 biedt een uitgebreide verkenning van cruciale daytrading concepten. Je leert hier de taal van de markt, hoe je kan profiteren van marktbewegingen en hoe het proces van daytrading in de praktijk werkt.

Hieronder in deze Edutrade review zie je de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 5.1: Markt Begrippen (05:31)
 • Les 5.2: Amerikaanse Aandelenmarkt (10:57)
 • Les 5.3: Markt Tijden (03:57)
 • Les 5.4: Long vs. Short (04:53)
 • Les 5.5: Ordertypes (10:27)
 • Les 5.6: Order Proces (06:31)

Hoofdstuk 6: Risico Management

In dit hoofdstuk leer je alles over het essentiële aspect van daytrading: risico management. Hier wordt behandeld hoe je je kapitaal kunt beschermen en je kunt wapenen tegen onvoorziene marktbewegingen.

Je leert niet alleen hoe je risico’s kunt identificeren en minimaliseren, maar ook hoe je een effectief risico management systeem opzet. Hiermee kan je je kapitaal beschermen en winstgevend daytraden in alle markt omstandigheden.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 6.1: Risico Management (21:26)
 • Les 6.2: Trade Plan (07:57)
 • Les 6.3: Externe Risico’s (12:30)

Hoofdstuk 7: Stock Selectie

In hoofdstuk 7 wordt er diep ingegaan op het selecteren van de juiste aandelen. Je leert onder andere hoe je winstgevende stocks identificeert en de strategie hoe je altijd stocks kunt vinden die veel potentie hebben voor trade mogelijkheden.

Dit is erg belangrijk, aangezien de keuze van aandelen bepalend zijn voor het succes van je trades. Je leert hier het vermogen om dynamisch te reageren op de veranderende marktomstandigheden bij het selecteren en volgen van stocks.

Hieronder in deze Edutrade review zie je de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 7.1: Stock Selectie (29:06)
 • Les 7.2: Gaps (05:10)
 • Les 7.3: Follow Through (07:30)
 • Les 7.4: Catalysts (25:03)

Hoofdstuk 8: Candlesticks & Charts

In dit hoofdstuk wordt er uitgebreid besproken over candlesticks en charts, essentiële instrumenten voor elke daytrader. Hier leer je niet alleen de basisprincipes van candlesticks en het lezen van charts, maar ook geavanceerde technieken die je zullen helpen de marktbewegingen beter te begrijpen en effectiever te handelen.

Dit hoofdstuk is zeer uitgebreid en kan eigenlijk worden gezien als een technische analyse cursus.

Onderstaand de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 8.1: Candlesticks & Charts (26:20)
 • Les 8.2: Support & Resistance Deel 1 (14:47)
 • Les 8.3: Support & Resistance Deel 2 (09:41)
 • Les 8.4: Support & Resistance Deel 3 (23:04)
 • Les 8.5: Trends & Trendlijnen (16:05)
 • Les 8.6: Trendlijnen (16:45)
 • Les 8.7: Technische Indicatoren (19:45)
 • Les 8.8: Extension (13:21)
 • Les 8.9: Windows & Triggers (20:58)
 • Les 8.10: Daily Chart (23:08)

Hoofdstuk 9: Candlestick Patronen

Dit hoofdstuk is gewijd aan het begrijpen en toepassen van candlestick patronen, een cruciaal onderdeel van technische analyse.

Hier leer je over zowel continuation als reversal candlestick patronen, en leer je hoe je deze deze patronen kunt herkennen en gebruiken bij het nemen van handelsbeslissingen.

Door de verschillende patronen te begrijpen en te herkennen, kun je de markt beter analyseren en effectiever handelen. De kennis die je hier opdoet, geeft je waardevolle inzichten die je kan toepassen in de volgende hoofdstukken over de strategieën.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 9.1: Candlestick Patronen (20:24)
 • Les 9.2: Continuation Patronen (38:49)
 • Les 9.3: Reversal Patronen (21:32)

Hoofdstuk 10: Momentum Strategieën

Hoofdstuk 10 en hoofdstuk 11 zijn de meest uitgebreide hoofdstukken in de cursus. Dit zijn namelijk de hoofdstukken waarin je de verschillende strategieën en setups leert, en hoe je dit kan gebruiken om winstgevende trades te maken.

Dit hoofdstuk gaat over momentum strategieën, die gericht zijn op het kapitaliseren op krachtige marktbewegingen.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 10.1: Strategieën & Setups (05:14)
 • Les 10.2: Momentum Strategieën (02:22)
 • Les 10.3: Gap and Go Strategie (01:35:44)
 • Les 10.4: Afternoon Momentum Strategie (45:58)

Hoofdstuk 11: Reversal Strategieën

Hoofdstuk 11 gaat over reversal strategieën, wat gericht is op het profiteren van trendomkeringen en keerpunten in de markt. Door te begrijpen hoe je trendomkeringen kunt herkennen en benutten, vergroot je je mogelijkheden om winst te maken in diverse marktomstandigheden.

Dit hoofdstuk rust je uit met alle kennis die nodig is om met vertrouwen trades te plaatsen bij omkering van de markt.

Hieronder in deze Edutrade review zie je de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 11.1: Reversal Strategieën (07:17)
 • Les 11.2: Buy the Dip & Sell the Rip (01:03:52)
 • Les 11.3: Elastiek Reversal Strategie (35:57)

Hoofdstuk 12: Scanners

Hoofdstuk 12 staat in het teken van scanners, krachtige tools die je helpen bij het identificeren van potentieel lucratieve trade kansen. In dit hoofdstuk leer je niet alleen hoe je de Edutrade scanners effectief kunt gebruiken, maar ook hoe je je eigen aangepaste scanners kunt bouwen.

Je krijgt hier de exclusieve scanners van Edutrade, waarmee je direct kunt zoeken naar trade mogelijkheden van een specifieke strategie. Zo kan je dus meteen oefenen in de praktijk met de door jouw gekozen daytrading strategie. Welke strategie voor daytrading je moet kiezen en welke bij jou past, leer je ook in de cursus.

De kennis in dit hoofdstuk geeft je een voorsprong op de markt en helpt je met meer vertrouwen en gerichte precisie te traden.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 12.1: Scanners (08:17)
 • Les 12.2: Strategie Scanners (10:28)
 • Les 12.3: Scanner Bouwen (08:39)

Hoofdstuk 13: Level 2, Time & Sales en Hotkeys

In hoofdstuk 13 duik je diep in de essentiële aspecten van Level 2, Time & Sales en Hotkeys, cruciale tools om realtime marktgegevens te begrijpen en snel te kunnen handelen.

Je leert hier hoe je de tools Level 2 en Time & Sales kunt gebruiken. Hiermee heb je een gedetailleerd beeld van de marktactiviteit, waardoor je snel en weloverwogen handelsbeslissingen kunt nemen.

Daarnaast leer je het gebruiken van hotkeys, sneltoetsen die je efficiëntie verhogen en helpen bij het snel uitvoeren van handelsorders.

Deze tools vergroten je handelsvaardigheden en hierdoor ben je beter in staat om kansen in de markt te benutten.

Hieronder in deze Edutrade review zie je de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 13.1: Level 2, Time & Sales (24:03)
 • Les 13.2: Hotkeys (10:39)

Hoofdstuk 14: Watchlist Maken

Hoofdstuk 14 richt zich op het maken van een watchlist, een effectief hulpmiddel om potentiële trade kansen te organiseren en te volgen. 

Hier leer je hoe je een wachtlist moet samenstellen en hoe dit proces live in zijn werking gaat.

Een goed samengestelde watchlist is een onmisbaar instrument voor daytraders, en door dit hoofdstuk te bestuderen, ben je beter voorbereid om de markt te scannen, relevante aandelen te identificeren en snel te reageren op kansen.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 14.1: Watchlist Maken (09:15)
 • Les 14.2: Live Watchlist Proces (18:27)

Hoofdstuk 15: Trade Management

Hoofdstuk 15 is gewijd aan trade management. Dit is van cruciaal belang voor het behalen van consistente winsten. Je leert hier hoe je je trading winsten kunt maximaliseren en je verliezen kunt minimaliseren.

Je krijgt in de lessen uit dit hoofdstuk een nieuwe kijk op het managen van je trades en leer je hoe je professioneel kunt omgaan met elke trade.

Hieronder in deze Edutrade review zie je de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 15.1: Trade Management (18:06)
 • Les 15.2: Werkende Trade Managen (19:44)
 • Les 15.3: Wees Een Goede Verliezer (10:02)

Hoofdstuk 16: Emoties & Psychologie

Hoofdstuk 16 is een zeer uitgebreid hoofdstuk over emoties en psychologie in het daytraden. Dit is een cruciaal onderwerp, maar wordt vaak over het hoofd gezien.

Dit aspect van het traden op zichzelf, kan het verschil maken tussen een winstgevende en verliezende daytrader. Het is daarom ook van cruciaal belang om je emoties te herkennen en hoe je deze effectief kunt beheersen tijdens het daytraden. Dit allemaal leer je in dit zeer waardevolle hoofdstuk.

Door dit hoofdstuk te bestuderen, ontwikkel je niet alleen de nodige emotionele intelligentie om met stressvolle situaties om te gaan, maar verbeter je ook je vermogen om op een rationele en doordachte manier te handelen.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 16.1: Emoties & Psychologie (08:55)
 • Les 16.2: Markt Psychologie (02:00)
 • Les 16.3: Overtrading (03:34)
 • Les 16.4: Kijk niet teveel naar andere traders (01:27)
 • Les 16.5: De impuls om je positie te vergroten (03:13)
 • Les 16.6: Fear of Loss & Fear of Missing Out (10:04)
 • Les 16.7: Revenge trading en het herstellen van een groot verlies (15:33)

Hoofdstuk 17: Trading Plan

Hoofdstuk 17 is gewijd aan het opstellen van een effectief trading plan, een cruciaal instrument voor succesvol daytraden. Hier leer je niet alleen hoe je een trading plan moet opstellen, maar ontvang je ook een concreet 6 maanden plan dat je leidt naar succes in daytrading.

Het 6 maanden trading plan van Edutrade biedt een duidelijke routekaart naar je bestemming als succesvolle daytrader. Het helpt je om geleidelijk te groeien en consistent succes te behalen op de markten. Je leert ook hoe je vervolgens op een duurzame manier kunt opschalen naar meer winsten.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 17.1: Trading Plan (16:56)
 • Les 17.2: 6 Maanden Trading Plan (20:55)

Hoofdstuk 18: Trades Loggen

In dit hoofdstuk wordt er ingegaan op het loggen en rapporteren van je trades. Je leert de kunst van het loggen van trades, welke informatie essentieel is om bij te houden, en hoe je een gestructureerd logboek kunt bijhouden.

Het bijhouden van een gedetailleerd handelslogboek stelt je in staat om patronen in je handelsgedrag te identificeren, sterke en zwakke punten te herkennen, en je algehele prestaties te analyseren. Dit is cruciaal voor continue verbetering en succes op lange termijn.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 18.1: Trades Loggen (15:13)

Hoofdstuk 19: Jouw Plek in de Markt

Hoofdstuk 19 richt zich op het ontdekken van jouw plek in de markt als daytrader. Hier leer je niet alleen welk type trader je bent, maar ook hoe je een uniek handelsvoordeel kunt ontwikkelen, ook wel ’trading edge’ genoemd.

Dit hoofdstuk vind ik persoonlijk erg interessant, omdat het je helpt te identificeren welk type trader het beste bij jouw persoonlijkheid, risicotolerantie en doelstellingen past. Hier leer je jezelf dus eigenlijk beter kennen, wat niet alleen boeiend is maar ook praktisch, omdat het je in staat stelt de strategie te kiezen die het beste bij jou past om geld te verdienen als daytrader.

Dit hoofdstuk bestaat uit de volgende lessen:

 • Les 19.1: Welk Type Trader Ben Jij? (05:12)
 • Les 19.2: Jouw Edge in de Markt (08:31)

Hoofdstuk 20: Tot Slot

Hoofdstuk 20 vormt het einde van de daytrading cursus van Edutrade. Hier krijg je inzicht in de vervolgstappen voor jouw daytrading carrière en ontvang je een afsluitend woord.

Dit hoofdstuk dient ook als inspiratie en motivatie voor je toekomstige avonturen in daytrading.

Onderstaand in deze Edutrade review de lessen uit dit hoofdstuk:

 • Les 20.1: Vervolg Stappen (00:55)
 • Les 20.2: Tot Slot (04:21)

Diepgang en relevantie van de cursus

Zelf heb ik meerdere daytrading cursussen gevolgd, en ik kan met zekerheid zeggen dat de cursus van Edutrade de meest uitgebreide en diepgaande daytrading cursus is van Nederland.

In de cursus worden alle aspecten van het daytraden behandeld waardoor het niet te beschouwen is als een basis cursus, maar als een volledig gestructureerd educatie programma.

Alles wordt behandeld van risico management tot geavanceerde daytrading strategieën en trading psychologie, de cursus weergeeft het complete plaatje om als daytrader succes te bereiken.

Er worden ook erg veel praktijkvoorbeelden laten zien van charts en orders wat erg waardevol is. Het is een compleet verhaal en alle lessen zijn perfect op elkaar afgestemd.

Voor dit alleen al is de investering in de cursus het geld dubbel en dwars waard! Ik kan ook iedereen die wilt leren daytraden de cursus daytraden van Edutrade aanraden.

Schrijf je in met onderstaande knop.

Extra onderdelen

Naast het uitgebreide curriculum van de Edutrade Cursus Aandelen Daytraden, biedt Edutrade ook aanvullende onderdelen die de leerervaring vergroten.

Naast de cursus zelf krijg je namelijk ook toegang tot de Edutrade community voor ondersteuning, broker en software tutorials, geoptimaliseerde stock scanners en handige checklists en downloads.

Edutrade Community

Bij inschrijving tot de cursus krijg je toegang tot de 24/7 ondersteuning in de Edutrade community. Discord wordt gebruikt als het communityplatform en hier zitten andere medecursisten die ook allemaal aan het traden zijn.

Je kunt in de community support en ondersteuning krijgen met alles waar je maar mee zit. Vragen worden uitgebreid beantwoord in een begrijpbare uitleg door een moderator of mede cursist. Je kunt altijd verder en je krijgt antwoorden waar je daadwerkelijk wat mee kunt.

Het is dus mogelijk om al je vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en je kunt netwerken met andere daytraders. De community is erg waardevol omdat je ook kunt leren van de ervaringen van andere daytraders. Je staat er in de community dus niet alleen voor!

Broker en Software Tutorials

Bij de Edutrade cursus wordt er veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden in de cursus. Zo krijg je dus vaak een chart of order venster te zien van een broker of charting software.

Om actief te kunnen daytraden, is het essentieel om gebruik te maken van een geschikte broker en charting software. Edutrade beveelt verschillende opties aan en biedt tutorials voor Colmex Pro (broker), Tradenet (broker), Interactive Brokers (broker) en TC2000 (charting software).

Deze brokers en software worden aangeraden vanuit Edutrade om te gebruiken als tools voor het daytraden. Er zijn meerdere opties en er wordt ook duidelijk aangegeven wat de voor- en nadelen zijn voor elke broker en welke broker het meest geschikt is voor jou. Je wordt dus niet geforceerd om met één broker te werken, maar je krijgt goede opties op basis van verschillende behoeftes.

In de tutorials wordt gedetailleerd uitgelegd wat elke software inhoudt en hoe je er effectief mee kunt omgaan. Zo leer je tot in de kleinste details welke knoppen je moet gebruiken en krijg je een grondig begrip van de functionaliteiten.

Edutrade review: broker & software tutorials

Geoptimaliseerde Stock Scanners

Edutrade biedt bij de Cursus Aandelen Daytraden ook geoptimaliseerde stock scanners. Deze scanners helpen je bij het identificeren van potentiële trade kansen in de overvloed aan beschikbare aandelen op de markt. 

Deze scanners zijn een groot voordeel als trader aangezien je hiermee heel gericht opzoek kan gaan naar jouw geprefereerde daytrading strategie en setup.

Handige Checklists en Downloads

Om de leerervaring te stroomlijnen, voorziet Edutrade in handige checklists en downloads. Deze documenten kan je in de praktijk gebruiken als hulpmiddel om de geleerde concepten makkelijk toe te passen.

Je kunt hierbij denken aan strategie checklists, een checklist om een aandeel goed te kunnen analyseren, een trading journaal en meer.

Bij bijvoorbeeld een strategie checklist krijg je gedetailleerde instructies over de stappen waaraan een trade setup moet voldoen om te voldoen aan de regels en criteria. Tijdens het handelen kun je deze checklist handig naast je houden en stap voor stap controleren of het betreffende aandeel aan alle vereisten voldoet.

Hoe kan ik inschrijven bij Edutrade?

Het inschrijvingsproces bij Edutrade is eenvoudig en snel, waardoor je gemakkelijk toegang krijgt tot de door jouw gekozen cursus. Na inschrijving voor een cursus krijg je onbeperkte toegang tot alle bestaande modules en toekomstige updates van de cursus.

Het is bijzonder handig dat je te allen tijde de cursus kunt raadplegen, waardoor je de mogelijkheid hebt om het in je eigen tempo te volgen en het meerdere keren kunt herhalen.

Registratie en toegang tot de leeromgeving

Hieronder volgt een stapsgewijs overzicht van het inschrijvingsproces voor een Edutrade cursus.

 1. Bezoek de website en kies de gewenste cursus: Ga naar de officiële website van Edutrade. Navigeer naar de cursussen pagina en selecteer de specifieke cursus die jou interesseert, bijvoorbeeld de Cursus Aandelen Daytraden.
 2. Cursuspagina: Op de cursuspagina vind je uitgebreide informatie over de geselecteerde cursus. Lees de details om een goed begrip te krijgen van wat de cursus omvat.
 3. Registreren: Klik op de registratieknop op de cursus pagina en vul de benodigde informatie in. Vul hier je gegevens in zoals je naam, e-mailadres, gebruikersnaam en creëer een wachtwoord voor je persoonlijke Leerportaal account.
 4. Investeer in jezelf: Bevestig je deelname door de cursus aan te schaffen. Dit is niet alleen een investering in de cursus, maar vooral een investering in jezelf.
 5. Toegang tot leeromgeving: Na de aanschaf krijg je direct toegang tot het Leerportaal. Hier vind je alle materialen en tools die je nodig hebt om succesvol te leren traden en investeren.
 6. Volg de cursus en join de community: Start met het volgen van de cursus en join de community via je dashboard.

Edutrade Leerportaal navigatie

Na het succesvol registreren en toegang krijgen tot het Edutrade Leerportaal, opent zich een intuïtieve leeromgeving. Je komt als eerste op het dashboard waar je een overzicht hebt van waar je naar kan navigeren.

Je krijgt ook een volledige onboarding van het Leerportaal en je wordt rondgeleid in de omgeving en je krijgt nog een aantal tips en tricks om direct te starten.

Als je naar het cursusgedeelte navigeert, kom je terecht in een gestructureerde indeling van lessen, hoofdstukken, tutorials en aanvullende educatieve middelen. Hier kun je stap voor stap de cursus doornemen en je vaardigheden ontwikkelen.

Al met al, is het Edutrade Leerportaal een gebruiksvriendelijke omgeving waardoor je moeiteloos je trading vaardigheden kunt opdoen.

Edutrade Ervaringen

In mijn daytrading carriere heb ik een tijdje zitten prutsen en had ik maar geen succes. De cursus daytraden van Edutrade heeft mij geholpen om consistent winstgevend te worden.

De cursus is zo gemaakt dat het voor iedereen toegankelijk is. Geen onnodig moeilijke termen en taalgebruik. Het is gewoon een erg duidelijke en overzichtelijke cursus die het complete verhaal meegeeft.

De Edutrade cursus is de meest uitgebreide en diepgaande daytrading cursus van Nederland en België.

De cursus is dan ook zeker je geld, moeite en tijd waard!

Het volgen van deze cursus zal de steile leercurve van het daytraden aanzienlijk verkorten, en ik kan het iedereen aanraden die wilt beginnen met daytraden.

Wat zeggen anderen?

Naast mijn eigen ervaring, hoor ik ook veel positieve ervaringen van medecursisten bij Edutrade. Velen beschouwen de cursus als hoogwaardig en uiterst waardevol.

In gesprekken met medecursisten hoor ik herhaaldelijk dat de Edutrade cursus als beter wordt ervaren in vergelijking met andere aanbieders.

Hieronder in deze Edutrade review staan een aantal ervaringen van Edutrade via Trustpilot.

Voor- en nadelen van Edutrade

Nu de belangrijkste onderwerpen zijn behandeld in deze Edutrade review, heb ik hieronder de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van Edutrade

 • Kwalitatieve cursussen: Edutrade onderscheidt zich door hun uitgebreide cursussen waarin je hun unieke strategieën en tactieken leert die je een voorsprong geven op anderen. De kennis die Edutrade deelt is ook niet zomaar te vinden op het internet. 
 • Toegankelijke community: De community binnen Edutrade is een waardevolle bron van ondersteuning. Het is momenteel nog een relatief kleine community, wat ervoor zorgt dat je juist veel meer aandacht en ondersteuning kan krijgen dan bij grote community’s.
 • Theorie & Praktijk: Edutrade integreert effectief de theorie en praktijk. Naast de theoretische aspecten omvat het curriculum praktijklessen waarin cursisten stap voor stap meekijken en dezelfde handelingen kunnen uitvoeren. Deze hands-on benadering bereidt je voor op real-world trading situaties.
 • Professioneel educatie platform: De cursus van Edutrade is ingericht in een professionele en mooie leeromgeving, wat de leerervaring ten goede doet.
 • Transparante communicatie: De transparante communicatie van Edutrade, zowel over prijzen als verwachtingen, draagt bij aan de betrouwbaarheid. Geen verborgen kosten en realistische beloften maken het dat je met een gerust hart bij Edutrade terecht kan.

Nadelen van Edutrade

 • Beperkt cursusaanbod: Edutrade heeft momenteel twee cursussen. Veel cursisten kunnen hier al dik mee uit de voeten. Hoewel het huidige cursusaanbod nog niet heel uitgebreid is, kan dit worden beschouwd als een voordeel in ontwikkeling. Edutrade werkt namelijk actief aan het uitbreiden van hun cursusaanbod, waardoor cursisten kunnen anticiperen op nieuwe hoogwaardige cursussen in de toekomst. Dit getuigt van het streven naar continue verbeteren en groei van het platform.

Prijzen en waar voor je geld

Een cruciaal aspect bij het overwegen van deelname aan Edutrade is de evaluatie van de kosten in relatie tot de waarde die de cursus(sen) bieden. In dit hoofdstuk van deze Edutrade review zal ik de prijzen van de cursussen bespreken als de waarde die je kunt verwachten in verhouding tot de kosten.

Wat zijn de prijzen van de cursussen?

Edutrade hanteert een transparante benadering als het gaat om de prijzen van hun cursussen. Op de website van Edutrade kun je ook gewoon zien wat elke cursus kost.

Op dit moment biedt Edutrade twee specifieke cursussen aan: de Cursus Aandelen Daytraden en de Cursus Crypto Investeren.

Cursus Aandelen Daytraden:
De investering voor deze cursus bedraagt €500. In deze cursus leer je hoe je succesvol kunt daytraden en doe je de vaardigheden op die nodig zijn om te slagen als daytrader. Je krijgt hierbij ook toegang tot de extra onderdelen zoals eerder beschreven in deze Edutrade review.

Schrijf je in voor de Cursus Aandelen Daytraden >>

Cursus Crypto Investeren:
De investering voor deze cursus bedraagt €250. In deze cursus leer je hoe je succesvol kunt investeren in cryptocurrencies en leer je de beste investeringsstrategieën die passen bij jouw persoonlijke situatie. Je krijgt hierbij ook toegang tot de extra onderdelen zoals eerder beschreven in deze Edutrade review.

Schrijf je in voor de Cursus Crypto Investeren >>

Evaluatie van de waarde in verhouding tot kosten

Om meteen duidelijk te zijn: De cursussen van Edutrade bieden 100% waar voor je geld!

De cursussen bij Edutrade zijn ontworpen om praktische vaardigheden te ontwikkelen, ondersteund door gedegen theoretische kennis. De interactieve benadering, met praktijkvoorbeelden en een enthousiaste community, draagt bij aan een verrijkende leerervaring. Het is niet alleen leren, maar ook toepassen in de praktijk met als doel succesvol traden & investeren.

Aangezien Edutrade nog vrij recent is op de markt, zijn de prijzen relatief nog aan de lage kant. Ze hebben aangekondigd nieuwe cursussen te lanceren en upgrades van bestaande cursussen uit te brengen, waarbij de prijzen in de toekomst zullen stijgen.

Dus, het is nu eigenlijk een uitgelezen kans om voor deze aantrekkelijke prijzen toegang te krijgen tot hoogwaardige cursussen. De investering in jezelf is de beste investering die je kan doen!

Edutrade Review: Conclusie

In deze Edutrade review heb je alles gelezen wat je moet weten als je bij Edutrade aan de slag gaat. Na een grondige analyse van Edutrade, kan ik met overtuiging concluderen dat Edutrade zeker je geld, moeite en tijd waard is.

De educatieve waarde die wordt geboden, gekoppeld aan de ondersteunende community en praktische toepasbaarheid, maakt het tot een waardevolle investering in je financiële educatie en toekomst.

Afhankelijk van welke cursus je volgt, zal Edutrade je ongetwijfeld verder helpen in je streven naar succes in traden en/of investeren.

Ik ben zelf vooral een daytrader en mijn succes is grotendeels te danken aan de daytrading cursus van Edutrade. Als ik deze cursus niet had gevolgd en niet deel zou uitmaken van de Edutrade community, zou ik niet weten of ik binnen een relatief korte periode succesvol zou zijn geworden.

Onthoud altijd dat de beste investering die je kunt doen, de investering in jezelf is. Het is een investering die meer rendement zal opleveren. Als je het vergelijkt met de kosten van een cursus en de resultaten die je kunt behalen, is het zonder twijfel een logische keuze.

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!