Hoeveel Geld Heb Je Nodig Om Te Daytraden?

Daytraden budget

Om te kunnen beginnen met daytraden heb je startkapitaal nodig. Maar hoeveel geld heb je nou precies nodig?

Door het lezen van deze blog verkrijg je meer inzicht in het budget dat nodig is om te kunnen beginnen met daytraden en welke mogelijkheden er zijn.

Daarnaast lees je welke broker geschikt is voor een beginnersbudget!

Inhoud

Welk Budget Is Nodig?

Als je serieus wilt beginnen met daytraden dan heb je een minimaal budget nodig van €500. Lager dan dit bedrag is echt niet mogelijk.

Dit komt omdat er bijna geen direct-access brokers zijn waarbij je kunt aansluiten met een bedrag onder de 500. Zover ik weet, is er maar één broker waarbij je kunt aansluiten voor plus minus 350.  Deze broker wordt later in de blog besproken.

Er zijn uiteraard laagdrempelige brokers waarbij je al voor een paar tientjes kunt beginnen met handelen. Dit zijn laagdrempelige brokers die bedoeld zijn om de basis principes te leren. Echter, als je serieus aan de slag wilt gaan en al het een en ander weet van daytrading, dan heb je een direct-access broker nodig.

Welke Kosten Zijn Er?

Daytraden moet je zien als een business en net zoals elke andere business zijn er een aantal kosten. Een daytrader heeft vaak twee hoofdkosten en dit zijn vaak de broker en charting software kosten. Dit zijn belangrijke tools die nodig zijn tijdens het daytraden.

Een broker heeft vaak maandelijkse kosten en daarnaast betaal je commissie over je transacties. Een charting software programma rekent ook vaak maandelijkse kosten, voor het programma zelf maar ook voor de real time data die je gebruikt. 

Probeer bij deze twee tools een keuze te maken door niet alleen maar naar de prijs te kijken. Een charting software of broker kan dan wel goedkoop zijn, maar weet wel dat je deze tools dag in dag uit gaat gebruiken. De tools zijn er voor om je te helpen met het daytraden, en dus geld verdienen. Met de juiste tools heb je die kosten zo terug verdiend!

Over het algemeen heb je dus twee maandelijkse kostenposten. Je kan het zo gek maken als je wilt door bijvoorbeeld scanner software aan te schaffen of een zware computer te kopen. Echter zijn dit niet essentiële benodigdheden.

klein budget

Daytraden Met Kleine Bedragen

Als je gaat traden met kleine bedragen, ga je over het algemeen ook kleine bedragen verdienen (of verliezen). Andersom, als je gaat traden met grote bedragen, ga je ook over het algemeen grote bedragen verdienen (of verliezen).

Tegenwoordig zijn er wel manieren om met kleine bedragen, redelijk veel geld te verdienen. Dit wordt gedaan door middel van “leverage” of in het Nederlands “hefboom”.

Traden Met Leverage

Bijna elke daytrader trade met een leverage account. Dit komt omdat het anders bijna niet mogelijk is om grote aantallen aandelen te kopen. Als je met leverage trade, dan wordt jouw inleg vermenigvuldigt met een bepaalde leverage factor.

Simpel voorbeeld van leverage: je inleg voor een trade is $500, en als de broker een leverage geeft van factor 20, dan word jouw inleg dus x20 gedaan. Je kunt nu dus met een waarde van $10000 een trade openen.

Het ligt dus maar net aan met welke leverage factor een broker werkt. Vaak geven brokers een leverage tussen de 2 tot 10. Maar er zijn ook enkele brokers die een leverage van 20 geven. Welke broker dit is lees je verder in deze blog.

Traden Zonder Leverage

Bij het daytraden zonder leverage trade je alleen met jouw inleg. Het wordt niet nog eens vermenigvuldigt door je broker of iets dergelijks.

Daytraden zonder leverage is uiteraard ook mogelijk. Echter, traden de meeste daytraders met leverage omdat er anders veel kapitaal nodig is.

Ideale Broker Voor Beginners

Je weet nu hoeveel geld je nodig hebt om te daytraden en welke mogelijkheden er zijn. Om je nog een handje te helpen heb ik speciaal voor jou de ideale beginners broker gevonden. Met een leuke kortingsactie!

De broker Colmex Pro is ideaal voor beginners die een klein budget hebben. Colmex Pro is een direct-access broker waarbij je in CFD aandelen kunt handelen. Bij deze broker krijg je een leverage factor van x5!

Lees hier mijn Colmex Pro broker review voor meer informatie!

Normaal gesproken betaal je transactiekosten, maar via onderstaande knop krijg je één maand lang gratis handelscommissie, je kunt dan dus een maand lang traden zonder commissie te betalen. Daarbovenop krijg je ook nog eens 20% korting op de normale transactiekosten! Doe hier zeker je voordeel mee

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Picture of Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!