Verschillende Ordertypes Voor Daytraden Uitleg

Ordertypes voor daytraden

Er zijn verschillende ordertypes voor daytraden, elk met een specifiek doel. Het is belangrijk om te weten wat de belangrijkste ordertypes zijn en hoe deze werken.

In dit artikel lees je wat de belangrijkste ordertypes voor daytraden zijn en daarbij de voor- en nadelen. Ook lees je waar je het beste kunt oefenen met het invoeren van orders.

Inhoud

Belangrijkste Ordertypes Voor Daytraden

Bij een broker kun je verschillende type orders plaatsen voor daytraden. Elke daytrading broker beschikt over een market order, limit order en een stop (stop loss) order en dit zijn de belangrijkste ordertypes voor daytraden.

Onderop zijn deze ordertypes uitgelegd en lees je de voor- en nadelen van elk type order.

Market Order

Een market order is een order om direct tegen de huidige markt prijs te kopen of verkopen. Met één druk op de knop wordt de order zonder vertraging uitgevoerd.

Bij een market order zeg je tegen de broker dat je het aandeel onmiddellijk wilt kopen of verkopen en het je niet uit maakt voor welke prijs.

Bij grote volatiele bewegingen in een aandeel kan het zo zijn dat de prijs waarvoor je daadwerkelijk koopt of verkoopt, ineens een stuk hoger of lager ligt dan je zou willen. Dit is dan ook het grote nadeel aan een market order.

Voordelen

Nadelen

Limit Order

Een limit order is een order om tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Een koop limit order wordt onder of op de huidige prijs geplaatst. Een verkoop limit wordt boven of op de huidige prijs geplaatst.

Voorbeeld 1: Als de prijs van een aandeel $20 is, en jij wilt het aandeel voor $15 kopen (limiet is $15). Dan wordt de order pas uitgevoerd als de prijs daalt naar $15.

Voorbeeld 2: Als je het aandeel wilt kopen voor $20 (limiet is $20), dan zou je geen cent meer betalen dan die $20. Het is dan wel mogelijk dat de order wordt uitgevoerd voor minder dan $20.

Voordelen

Nadelen

Stop Order

Een stop order is een koop of verkoop order die pas wordt uitgevoerd zodra het aandeel de ingevoerde prijs (stop prijs) heeft bereikt. Zodra de stop prijs is bereikt, wordt de stop order uitgevoerd en wordt er gekocht of verkocht tegen de huidige markt prijs.

Aangezien een stop order werkt als een market order, is het een ideaal ordertype om te gebruiken als stop loss.

Voordelen

Nadelen

Orderinvoer Oefenen

Daytraden in real-time gaat gepaard met tijdsdruk waardoor je snel moet kunnen handelen. Daarom is het cruciaal om te oefenen met het invoeren van verschillende ordertypes voor daytraden.

Het is verstandig om eerst te oefenen in een demo account alvorens je aan de slag gaat met echt geld.

Bij de broker Tradenet kun je gratis een vijfdaags demo account openen waarin je de verschillende ordertypes in de praktijk kunt uitoefenen.

Verder Leren?

Je weet nu wat de belangrijkste ordertypes voor daytrading zijn en je weet daarbij de voor- en nadelen van elk ordertype.

Wil je verder leren daytraden? Join dan onze Discord Community waar we met zijn allen onze kennis vergroten.

Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!