Paper Trading: Oefenen Met Daytraden

Paper trading

Paper trading draagt bij aan het verkorten van de steile leercurve van het daytraden. Het brengt de theorie in de praktijk zonder echt geld op het spel te zetten.

Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden als je gaat papertraden. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden, de voor- en nadelen en hoe je een paper trade account opent.

Inhoud

Wat Is Paper Trading?

Paper trading is het daytraden met nepgeld. Je kunt papertraden in een simulator of simpelweg je gemaakte trades op papier opschrijven. Paper trading is voornamelijk bedoeld voor beginners om te oefenen met daytraden en om een gevoel te krijgen voor het plaatsen van trades.

Papertraden in een simulator heeft echter wel grotere voordelen omdat je op deze manier bekend raakt met een trading platform. Je plaatst dus daadwerkelijke trades, zonder geld te verliezen.

Het Belang Van Paper Trading

Het belang van paper trading is om de theorie in de praktijk te brengen zonder enig risico te lopen. Je kunt alle theorie over daytrading snappen, maar nog steeds falen doordat je te weinig ervaring hebt in de praktijk. Middels paper trading bouw je ervaring op en leer je dingen die je niet zou leren vanuit educatie materiaal.

Daarnaast is paper trading niet alleen bedoeld voor beginnende traders. Ook ervaren traders maken er gebruik van. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe strategieën backtesten, strategieën verbeteren, je persoonlijke trading stijl ontwikkelen en terug gaan naar de basis als het even tegenzit.

Het allerbelangrijkste hiervan is dat je geen geld op het spel zet en je dus risicoloos kunt oefenen met daytraden.

Voordelen Van Paper Trading

Paper trading is erg handig om de theorie in de praktijk te brengen en om zo de steile leercurve van het daytraden te verkorten. Onderop vind je de belangrijkste voordelen van paper trading.

 • Geen Risico: Papertraden brengt geen risico’s met zich mee aangezien je geen geld kunt verliezen. Je kunt dus risicoloos daytraden.
 • Goede Oefening: Als je in een simulator trade, dan raak je bekend met het invoeren van orders en het algehele trading platform. Het is dus een goede oefening om ervaring op te doen.
 • Geen Emoties: Traden met nepgeld heeft over het algemeen geen invloed op emoties zoals hebzucht en angst. Hierdoor kun je volledig focussen op het traden zelf.

Nadelen Van Paper Trading

Ondanks dat paper trading een goede leermethode is, zijn er ook een aantal nadelen. Onderop vind je de belangrijkste nadelen van paper trading.

 • Geen Commissies: Bij het traden met nepgeld betaal je geen commissies. Hierdoor heb je geen idee wat voor effect commissies hebben op je trades.
 • Onvolledige Realiteit: Papertraden geeft niet de volledige realiteit van de markt weer. Je ervaart namelijk geen echte emoties in tegenstelling tot traden met echt geld. Het gevoel van echt geld verliezen is anders dan het gevoel van wanneer je nepgeld verliest.

Paper Trade Account Openen

Als je gaat papertraden met een trading platform, is het verstandig om te papertraden bij de broker die je van plan bent om in de toekomst te gaan gebruiken. Op deze manier is het papertraden realistischer en zo raak je alvast bekend met het trading platform. 

Het is belangrijk om te papertraden met real-time data en het is dus van belang om een paper trade platform te zoeken die real-time data ondersteunt. Vaak is het zo dat real-time data betaald is.

Een aanrader is om bij de broker Colmex Pro te gaan papertraden. Hier bieden ze een gratis 14-daags paper trade account aan met real-time data. Je krijgt hierbij ook toegang tot de live trading room van Colmex Pro, waarbij je over de schouder van experts kunt meekijken.

Paper Trading Tips

Om optimaal gebruik te maken van paper trading, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Hieronder staan een aantal tips om het leerproces te versnellen.

 • Trades Loggen: Tijdens het traden is het belangrijk om alle geplaatste trades te loggen. Zo kun je op een later moment je trades analyseren en kijken wat je kunt verbeteren. Maak een screenshot van de trade en schrijf alle bijbehorende data op zoals de strategie, entry, exit, stop loss, risico/winst verhouding etc.
 • Paper Trade Platform: Het is aangeraden om te traden met een trading platform (met real-time data) die je in de toekomst ook zult gaan gebruiken. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken. De broker Colmex Pro is echter wel aangeraden en het is tevens gratis.
 • Oefenen: Neem zoveel tijd als je wilt om te papertraden en stap niet te snel over op live trading. Het is een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Stap pas over op live trading als je genoeg hebt geoefend en je comfortabel voelt om de overstap te maken.

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!

2 gedachten over “Paper Trading: Oefenen Met Daytraden”

 1. Ik ben onder de indruk van de behandeling van de stof op deze site.
  Professioneel, is het woord dat aangeeft hoe alles vorm heeft gekregen.

  1. Hoi Jaap,

   Bedankt voor je compliment en goed om te horen dat je er wat aan hebt.
   Binnenkort wordt het veel professioneler.

   Groet,
   Serif

Reacties zijn gesloten.