TC2000 Review: Beste Charting Software? (2024)

TC2000 recensie

Om technische analyses uit te voeren heb je de juiste charting software nodig met de juiste functionaliteiten en opties en TC2000 is hier erg geschikt voor.

In deze TC2000 review ontdek je alles over de grafieken software en daarbij de voor- en  nadelen.

Daarnaast ontdek je of deze software wat voor jou is!

Inhoud

Wat Is TC2000?

TC2000 is een high-end charting programma die zowel in-browser en via een desktop applicatie te gebruiken is. Deze software is geschikt voor daytraders maar ook investeerders die technische analyses willen toepassen.

Het programma TeleChart2000 is opgericht door Worden Brothers en wordt al meer dan 25 jaar lang erkend als marktleider in charting software.

Beste Charting Software?

TC2000 is de afgelopen 25 jaar verkozen tot de beste charting software door het Stocks & Commodities Magazine!

Daarnaast biedt TC2000 erg krachtige charting tools met veel mogelijkheden. Het programma kan gebruikt worden op Windows, Mac, IOS, Android en in-browser.

TC2000 Mogelijkheden

De TC2000 grafieken hebben eindeloos veel opties en zijn volledig aan te passen naar eigen wens. TC2000 ondersteunt real time data die essentieel is voor daytraders.

Je kunt real time data feeds toevoegen aan je TC2000 account waarbij je aandelen, indexen, opties en nieuws in de gaten kunt houden. Vaak worden de candlestick grafieken gebruikt maar er is keuze uit verschillende type grafieken.

TC2000 heeft ook een broker service, deze is echter alleen beschikbaar voor Amerikaans ingeschreven burgers. Ben je opzoek naar een geschikte daytrading broker? Ontdek hier welke broker bij jou past!

Hieronder worden de meest belangrijke aspecten van TC2000 besproken.

Grafieken

Door op een grafiek te klikken in TC2000 krijg je meteen hele handige informatie te zien. Deze informatie wordt weergegeven in een klein vakje op de chart.

Hieronder zie je het informatie vakje op de chart.

TC2000 chart

Hieronder staan een aantal belangrijke charting functies van TC2000.

 • Honderden technische & fundamentele indicators
 • Meerdere grafieken tabbladen en ondersteuning van meerdere schermen
 • Eigen grafieken templates maken of importeren
 • Geavanceerde & uitgebreide tekentools
 • Schaalverdeling in vormen zoals: rekenkundig, logaritmisch, percentueel en vast percentueel
 • Eigen indicatoren maken met gewenste criteria formules

Dit klinkt allemaal misschien een beetje complex, maar het platform is zeer gebruiksvriendelijk en daarom ook geschikt voor beginners.

Real Time Scanners

In de charting software van TC2000 zijn markt scanners geïntegreerd en dit wordt gedaan met EasyScan®.

Met deze real time scanners kun je de markt scannen met vooraf geconfigureerde scan condities of je kunt je eigen scanner maken met gewenste condities.

Hieronder staan de belangrijkste scanner functies nog op een rijtje.

 • Gebruik maken van vooraf geconfigureerde scan condities
 • Honderden beschikbare scan condities die je direct kunt gebruiken
 • Real time scanners die constant de markt scannen
 • Pre-market scanners

Zelf scanners maken is als beginnende trader best wel ingewikkeld. Daarom is het mogelijk om vooraf geconfigureerde instellingen te gebruiken en dit is erg eenvoudig.

Watchlist

Een erg handige functie in TC2000 is het maken van een watchlist, aangezien je zo in één oogopslag je favoriete aandelen kunt zien.

Ook hier kun je vooraf geconfigureerde watchlists gebruiken maar je kunt ook je eigen watchlist maken.

Je kunt kiezen uit honderden verschillende watchlists en hieronder zie je het watchlist schermpje van TC2000.

TC2000 watchlist

Tijdens het traden is het mogelijk om je watchlist erbij te houden en in onderstaande afbeelding zie je mijn setup/layout met de wachtlist linksboven.

TC2000 layout

Prijs Alerts

Het is mogelijk om prijs waarschuwingen in te stellen in de grafieken. Zo kun je op tijd actie ondernemen en mis je bijvoorbeeld een trade niet.

Je kunt een price alert op de chart instellen op een bepaalde prijs. Als het aandeel die prijs bereikt dan krijg je een melding.

Je kunt de melding opties zelf instellen zodat je via e-mail of via je mobiel een melding krijgt. Ook kun je notities toevoegen aan de prijs alerts.

Papertraden In TC2000

In TC2000 heb je de mogelijkheid om te papertraden in een demo account. Dit is een erg goede manier om te leren daytraden zonder nog aan te sluiten bij een broker.
 
Hoe je in TC2000 een papertrade account opent wordt hier uitgelegd.

TC2000 Pakketten & Prijzen

TC2000 biedt 3 pakketten: Silver, Gold en Platinum.

Elk van deze pakketten hebben andere functionaliteiten en opties. Hieronder zie je kort samengevat wat de verschillende pakketten inhouden.

 • Silver: Dit pakket heeft te weinig functionaliteiten en opties om mee te daytraden. Je kunt met dit pakket geen tekentools gebruiken en dit is de basis van daytrading. Dit pakket kost $9.99 per maand.
 • Gold: Het Gold pakket heeft de voldoende functionaliteiten en opties om mee te daytraden. Met dit pakket kun je alle functionaliteiten gebruiken die besproken zijn in het vorige hoofdstuk en dit is genoeg om mee te daytraden. Dit pakket kost $29.99 per maand.
 • Platinum: Het Platinum pakket heeft eigenlijk te veel functionaliteiten die niet echt nodig zijn om te daytraden. De extra’s t.o.v. het Gold pakket is dat je strategieën kunt backtesten en meer historische marktdata hebt. Dit is niet aan te raden voor beginners, ervaren daytraders hebben er eigenlijk ook niet veel aan. Dit pakket kost $89.98 per maand.

Het Gold pakket is het meest geschikt voor daytrading en dit pakket gebruik ik zelf ook in combinatie met de real time U.S stock market data feed.

Bij TC2000 is het alleen mogelijk om met creditcard te betalen. Als je nog geen creditcard hebt kun je deze gratis aanvragen bij N26.com.

Data Feeds

Om real time data te verkrijgen op je grafieken, is het nodig om een data feed bij je pakket aan te schaffen. Je kunt kiezen uit verschillende marktdata. 

Om te daytraden op de Amerikaanse aandelenmarkt moet je de “Real-Time U.S Stock Data” aanvinken. Deze kost $14.99 per maand.

De totale kosten om te daytraden op de Amerikaanse aandelenmarkt bedraagt $44.98 en dit is zo'n €37. Dit is dus $29.99 voor het Gold pakket en $14.99 voor de real time data feed per maand. Je gaat niet echt een beter programma vinden voor deze prijs en dit is relatief goedkoop vergeleken met andere software pakketten.

Met onderstaande knop krijg je de eerste maand $25 korting op één van de pakketten!

Gratis Software Uitproberen

Het programma van TC2000 is gratis uit te proberen en zo krijg je al een goede indruk van hoe het werkt.

De gratis software heeft wel 15 minuten vertraagde markt data. Het is dus helaas niet mogelijk om hiermee te daytraden en je hebt toch echt een data feed nodig om te daytraden. Deze real time data is nergens gratis te verkrijgen helaas.

Met onderstaande knop kun je de TC2000 software gratis downloaden!

TC2000 Ervaringen

Na een tijdje prutsen met verschillende charting programma’s ben ik TC2000 eens gaan proberen en ik zag meteen vooruitgang in het daytraden.

Dit programma biedt enorm veel informatie in een beknopte ruimte aan. Het is zeer overzichtelijk en dit was voor mij een van de redenen om over te stappen naar TC2000.

Ik gebruik TC2000 nu al anderhalf jaar en ik ben zeer tevreden over de software in zijn geheel. Niet alleen de software is goed, maar de klantenservice is ook in orde en je krijgt vaak snel een reactie.

Een echte aanrader voor de beginnende en ervaren trader!

Voordelen & Nadelen

Hier lees je de voor- en nadelen van TC2000.

Voordelen van TC2000

Nadelen van TC2000

Conclusie

In deze TC2000 review heb je de belangrijkste aspecten van het programma gelezen en je hebt nu een goed beeld van de software.

TC2000 heeft al meerdere decennia bewezen hoe sterk hun software pakketten zijn en het is een echte leider in de charting industrie.

Ik was eerst altijd opzoek naar de goedkoopste software, maar ik ben erachter gekomen dat dit uiteindelijk duurder uitkomt. De tools zijn er om je te helpen in daytrading en om zo juist meer geld te verdienen.

Dus beperk jezelf niet door alleen opzoek te gaan naar de goedkoopste, maar kijk naar de kwaliteit en functionaliteiten die je krijgt.

TC2000 is daarom een echte aanrader voor zowel de beginnende als ervaren trader!

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!

2 gedachten over “TC2000 Review: Beste Charting Software? (2024)”

 1. Dank je wel voor je informatie. Ik heb echter nog 1 vraag: kun je tc2000 met 1 abonnement op verschillende pc’s installeren onder dezelfde naam?

  1. Hey Sander!

   Je kunt de TC2000 desktop applicatie op meerdere pc’s installeren. Echter kun je de software niet tegelijk gebruiken op meerdere pc’s.

   Groeten,
   Serif

Reacties zijn gesloten.