Tradenet Broker Review & Ervaringen (2024)

Tradenet recensie

Je overweegt om bij de broker Tradenet aan te sluiten maar je wilt eerst wat meer informatie weten. Dan ben je hier aan het juiste adres!

In deze kritische en uitgebreide review lees je alles over Tradenet en ik deel je mijn ervaringen met deze broker.

Na het lezen van dit artikel kun je voor jezelf een keuze maken of Tradenet iets voor jou is of niet!

 

Wat Is Tradenet?

Tradenet is een CFD direct-access broker waarbij je kun daytraden in aandelen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Tradenet is officieel gezien een “Day Trading Academy” omdat ze educatie accounts aanbieden. Naast de educatie is er een trading platform die geschikt is om te handelen in CFD aandelen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Tradenet is gevestigd in Cyprus maar opereert in erg veel landen. De broker is opgericht in 2004 door Meir Barak, professioneel daytrader en mentor. Meir Barak staat bekend om zijn buitengewone daytrading prestaties en is vaak voorgekomen op televisie en de financiële pers.

Aangezien Tradenet een CFD broker is, valt deze broker niet onder de Pattern Day Trade wetgeving. Je hoeft dus niet minimaal $25000 op je handelsrekening te hebben staan.

Tradenet werkt met verschillende account types en hier volgt verderop meer over.

Voor Wie Is Tradenet Geschikt?

Tradenet is geschikt voor zowel beginners als ervaren traders. Er zijn namelijk gewoon verschillende type accounts met verschillende mogelijkheden.

Omdat Tradenet niet valt onder de PDT wetgeving is het ideaal voor beginners aangezien je nu met een relatief klein bedrag al kunt daytraden.

Tradenet is niet geschikt voor Amerikaans ingeschreven burgers.

Is Tradenet Betrouwbaar?

Tradenet is een broker die je gewoon kunt vertrouwen. Op de website van Tradenet is er gewoon duidelijke informatie te lezen over de manier hoe Tradenet werkt. 

Ikzelf gebruik Tradenet nu ruim een jaar en ik heb geen enkel moment wantrouwen gehad. De informatie op de website van Tradenet klopt gewoon en het komt overeen met wat je krijgt. 

Daarnaast kun je veilig geld overmaken en opnemen. Ik neem maandelijks geld op vanuit mijn handelsrekening en dit functioneert zoals het hoort.

Garantie

Tradenet heeft een 14-dagen geld terug garantie.

Stel dat jij niet tevreden bent met de diensten die Tradenet levert, dan kun je dus binnen 14 dagen gewoon volledig je geld terug krijgen.

Hoe Werken De Tradenet Pakketten?

Tradenet werkt met verschillende soorten pakketten. Als je een pakket aanschaft dan krijg je onder andere een handelsrekening waarmee je kunt traden.

Als je bijvoorbeeld het intro pakket koopt van $500, dan krijg je een handelsrekening van $14000. Dit is je buying power. Je kunt uiteraard niet die $14000 weer opnemen. Van deze handelsrekening kun je alleen je winsten opnemen.

Bij elk pakket is het zo dat Tradenet een klein percentage van je winsten pakt. Bij bijvoorbeeld het intro pakket mag je 70% van je winsten houden en bij het Pro pakket mag je 85% van je winsten houden. Hier verderop meer over.

Je mag niet de volledige $14000 verliezen. Bij het intro pakket mag je niet meer dan $700 verliezen, dus als je account onder de $13300 komt dan wordt je account automatisch afgesloten. Die $700 is je equity (eigen vermogen). Als je je equity hebt verloren dan wordt je account afgesloten en als je daarna verder wilt traden dan koop je eigenlijk gewoon weer een nieuw pakket.

Als je voor $500 het intro pakket koopt, dan krijg je een equity van $700. Je krijgt dus eigenlijk $200 extra als je het pakket voor $500 koopt. Met deze kortingspagina kun je het intro pakket kopen voor €350 en dan krijg je dus eigenlijk €350 extra. Want je betaalt €350 en je mag max $700 verliezen.

Leverage (hefboom)

Het geld dat je maximaal mag verliezen (je equity) wordt vermenigvuldigt met een leverage factor x20. Elk pakket dat Tradenet aanbiedt heeft een leverage van x20.

Bijna elke daytrader trade met een leveraged account aangezien het anders moeilijk is om veel aandelen te kopen.

Veel brokers geven een leverage factor tussen de 2 en 10. Omdat Tradenet een leverage factor van x20 biedt, is dit een ideale oplossing voor als je wilt beginnen met een klein bedrag.

Tradenet Pakketten

Tradenet heeft in totaal vier verschillende pakketten. Ze bieden het Intro, Student, Expert en het Pro pakket aan.

Hieronder bespreek ik kort wat de verschillende pakketten inhouden:

Intro Pakket

Het intro pakket is het ideale pakket voor beginners en dit is ook zeer aan te raden. Dit pakket is erg populair rond beginnende daytraders.

Dit krijg je bij het intro  pakket:

 • Buying power van $14000 waarbij je max $700 mag verliezen
 • Jij houdt 70% van de winst
 • Demo trading account voor 2 weken (verlenging van nog 2 weken mogelijk)
 • Zelfstudie cursus voor één jaar lang
 • Live trading chat voor één maand lang
 • Boek van Meir Barak “Market Whisperer”
Dit pakket is vooral bedoeld om te leren daytraden en om hierin verder te groeien. Verwacht niet dat je met een account als deze duizenden euro’s gaat verdienen. Daar is de buying power simpelweg te klein voor.
 
Ondanks dat, is het een zeer waardevol pakket met directe toegang tot de aandelenmarkt. Ideaal voor de beginnende daytrader!
 
Met onderstaande knop kun je het intro pakket krijgen voor €350 i.p.v. de normale prijs van €500!

Student Pakket

Het student pakket heeft vergeleken met het intro pakket een stuk meer buying power. Je kunt met grotere bedragen traden en zo meer geld verdienen, maar uiteraard ook geld verliezen.

Tradnet account

Dit krijg je bij het student pakket:

 • Buying power van $80000 en je mag maximaal $4000 verliezen
 • 75% van de winst is van jou
 • Demo trading account voor 2 weken lang
 • Mentorship sessies voor één maand lang
 • Extra diepgaande cursus
 • De andere punten die bij het intro pakket beschreven staan

Als je merkt dat je toe bent aan meer ademruimte of gewoon met meer geld wilt traden, dan is het student pakket een goede keuze.

Als je al het intro pakket hebt, dan hoef je niet nog het volledige bedrag van het student pakket te betalen. Dan betaal je gewoon het verschil tussen het student en intro pakket.

Het student pakket kost normaliter $3000. Echter, kun je met onderstaande knop het pakket voor $2700 krijgen en dan bespaar je dus $300!

Expert & Pro Pakket

Het Expert en het Pro pakket hebben vergeleken met de andere pakketten gewoonweg het meeste buying power. Met deze buying power heb je echt genoeg aan koopkracht.

Je krijgt nog wat extra cursussen bij deze pakketten maar het voornaamste verschil is de buying power en de hoeveelheid percentage winst dat je mag houden.

Bij het Expert pakket krijg je:

 • $160.000 aan buying power waarbij je maximaal $8000 mag verliezen
 • Jij houdt 80% van de winst

Bij het Pro pakket krijg je;

 • $240.000 aan buying power waarbij je maximaal $12000 mag verliezen
 • Jij houdt 85% van de winst

Het Expert pakket bedraagt $6000 en het Pro pakket bedraagt $9000.

Met onderstaande knop bespaar je tot $900 aan aanschafkosten!

Gratis Demo Account

Bij Tradenet kun je ook een gratis vijfdaags demo account openen. Als je dit wilt doen doe je mee aan een vijfdaagse trading challenge.

Als je de trading challenge wint dan krijg je een gratis Tradenet intro pakket t.w.v. $500. Met onderstaande knop is er meer informatie te vinden over de regels van de challenge.

Los van of je wint of niet, is het een erg goede mogelijkheid om gratis met een papertrade account te oefenen en iedereen kan zich inschrijven.

Het is daarom ook zeer aangeraden om een gratis demo account te openen!

Tradenet Commissies & Kosten

Tradenet heeft platform kosten en daarnaast rekenen ze commissies bij een order die je uitvoert.

De platform kosten bij Tradenet bedragen $15 per maand en dit wordt van je handelsrekening afgehaald.

Als je een order tot 200 aandelen uitvoert dan bedraagt de commissie altijd $1,50 per trade (transactie). Alles boven de 200 aandelen kost $0.007 per aandeel.

Voorbeeld tot 200 aandelen: Stel je doet een trade op Facebook met 200 aandelen. Dan betaal je $1,50 voor het kopen en $1,50 voor het verkopen van die 200 aandelen. De totale kosten van de trade is dan $3.

Voorbeeld boven de 200 aandelen: Stel je doet nu een trade op Apple met 500 aandelen. Dan betaal je $3,50 voor het kopen en $3,50 voor het verkopen van die 500 aandelen. In totaal zijn de kosten van de trade $7.

Er zijn verder geen andere kosten.

Account Voorzieningen

Tradenet biedt meerdere account voorzieningen zoals het trading platform, de zelf educatie cursus en de live trading chatroom.

Hieronder leg ik je aan de hand van echte voorbeelden uit hoe de voorzieningen werken.

Trading Platform

Het trading platform van Tradenet wordt uitgevoerd door een partner bedrijf genaamd Trading Experts Financial Services TEFS Ltd.

Bij het openen van een Tradenet account krijg je informatie hoe je dit kunt installeren. Dit moet op je computer of laptop worden geïnstalleerd.

Het trading platform geeft je directe toegang tot de Amerikaanse aandelenmarkt. Je hebt ook toegang tot de level 2 en de real time orders die worden uitgevoerd.

In onderstaande afbeelding zie je hoe het trading platform eruit ziet met het order schermpje links, de profit & loss rechtsboven en de openstaande orders rechtsonder. Er zijn nog veel meer mogelijkheden in dit platform maar eigenlijk zijn dit de drie schermpjes die je nodig hebt. Deze kun je vinden door op het tabje linksboven “Trade” te klikken.

Tradenet broker platform

Alle schermpjes kun je overal naar toe slepen waar je maar wilt en je kunt ze ook op je bureaublad zetten buiten het trading platform.

Het trading platform biedt ook grafieken aan waar je aandelen in de gaten kunt houden. Echter hebben de grafieken erg weinig mogelijkheden en ik raad je aan om hiervoor met een apart charting programma te werken zoals bijvoorbeeld TC2000.

Orders Plaatsen

De orders kun je plaatsen in het order schermpje en hier kun je kiezen uit zes order types. Je hebt de keuze uit een limit, market, range, stop, stop limit en een trailing order. 

In onderstaande afbeelding zie je de order types nog een keer in het order schermpje.

Tradenet orders

Zelf Educatie Cursus

Bij het Tradenet account krijg je ook een zelfeducatie cursus die bestaat uit 24 lessen. In deze cursus leer je vooral de basis van trading en de algehele aandelenmarkt.

Ikzelf en meerdere andere traders vinden deze cursus een beetje karig en het is niet heel diepgaand. De cursus gaat vooral over de gedachte achter de algehele aandelenmarkt en het bereid je niet echt voor om daadwerkelijk te traden.

Wil je meer weten over daytraden en in contact blijven met andere daytraders? Join dan de gratis Discord Community.

Het doel van deze discord chat is om daytraders dichter bij elkaar te brengen en om zo van elkaar te leren. Ongeacht of je een beginner of ervaren trader bent, dit is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te brengen.

Live Trading Chatroom

Als je een Tradenet account aanschaft dan krijg je toegang tot een live trading chatroom. Hier zitten ervaren traders die hun trade plannen uitwisselen.

Dit is een erg leerzame chat omdat je de gedachtegang van ervaren traders leert begrijpen. Zo kun je voor jezelf nagaan waarom iemand de beslissing heeft gemaakt om een bepaalde trade te maken.

Zie hieronder het filmpje hoe het eraan toe gaat in de live trading chatroom.

Geld Opnemen Vanuit Tradenet

Bij Tradenet kun je iedere maand een uitbetaling aanvragen.

Je kunt voor de 10e dag van iedere maand een uitbetaling aanvragen van de winsten die je de maand ervoor hebt gemaakt. De uitbetaling vindt plaats tussen de 15e en 20e dag van de maand.

Voorbeeld: Vóór 10 maart, kun je de winsten die je hebt gemaakt in februari laten uitbetalen. Je krijgt dan tussen 15 en 20 maart het geld op je rekening.

Mogelijkheden

Bij Tradenet kun je alleen betalen met creditcard of Paypal. Gebruik wat jij het fijnst vindt werken. 

Als je geen Paypal rekening hebt dan kun je via paypal.com een gratis account aanmaken. Als je geen creditcard hebt dan kun je via N26.com een gratis creditcard aanvragen.

Geld opnemen vanuit Tradenet gaat via bankoverschrijving (IBAN). Als je winsten wilt uitkeren dien je het online uitbetalingsformulier in te vullen.

Dit is de link naar het uitbetalingsformulier: https://tefsec.com/payout-request-invoice/ 

Klantenservice

Tradenet heeft een hele enthousiaste klantenservice. Als je je gegevens invult bij Tradenet om contact op te nemen of om een (demo) account aan te maken, dan zul je waarschijnlijk binnen een paar minuten gebeld worden.

Ondanks dat Tradenet een fanatiek marketing team heeft, moet je je niet laten afschrikken door telefoontjes vanuit het buitenland. Brokers in het algemeen willen vaak nieuwe klanten werven en dit hoort gewoon bij de trading wereld.

Als je een vraag of een probleem hebt, dan kun je [email protected] mailen en dan zul je vaak snel een antwoord krijgen. De snelheid van de klantenservice is erg goed bij Tradenet.

Accountmanager

Als je een account hebt geopend bij Tradenet dan zul je een accountmanager aangewezen krijgen. Dit is de persoon die jou gaat informeren en begeleiden rondom Tradenet. Dit zijn vaak Engels sprekende personen maar er zijn ook Nederlandse accountmanagers.

Accountmanagers helpen je opweg in je Tradenet avontuur en af en toe zullen ze je een belletje geven. In het begin zul je vaker gebeld worden maar na een tijdje wordt het wel rustig.

Nogmaals, schrik hier niet van! Dit hoort gewoon bij het proces.

Tradenet Ervaringen

Tradenet gebruik ikzelf al ruim een jaar lang en ik heb nooit problemen gehad. Tradenet was voor mij de ideale beginners broker omdat er geen PDT wetgeving is en het heeft lage instapprijzen. Daarnaast is het trading platform erg toegankelijk en goed te gebruiken.

Omdat het ook geschikt is voor de wat ervaren traders en mijn grote tevredenheid, ben ik niet overgestapt naar een andere broker en handel ik nog steeds via Tradenet.

Mijn ervaring met Tradenet is daarom erg positief en het is een echte aanrader voor zowel de beginner als ervaren trader.

Voordelen & Nadelen

Uiteraard heeft alles wel zo zijn voor- en nadelen en zo heeft Tradenet deze ook. Hieronder staan de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van Tradenet

Nadelen van Tradenet

Kortingsactie

Tradenet heeft momenteel een kortingsactie waarbij je 20% korting krijgt op het intro pakket.

Het zou zonde zijn als je deze korting mist en de volle pond moet betalen. Je zou dat geld ook voor andere dingen kunnen gebruiken.

Met onderstaande knop krijg je 20% korting op het intro pakket.

Conclusie

In deze Tradenet review heb je alles gelezen over wat je moet weten als je een account gaat openen bij Tradenet.

Tradenet draait al aantallen jaren mee in de trading wereld en het is volledig te vertrouwen.

Als je een beginnende of ervaren trader bent en opzoek bent naar de juiste daytrading broker, dan is dit een echte aanrader!

Picture of Over mij

Over mij

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!

4 gedachten over “Tradenet Broker Review & Ervaringen (2024)”

 1. Gideon Vermaesen

  Geachte heer,mevrouw,

  Ik wil graag een account bij jullie openen maar ik heb nog enkele vragen.

  Als je de maandelijkse uitbetaling van je winst wilt ontvangen wordt het dan overgemaakt naar een rekeningnummer die je zelf opgeeft. Wat ik niet goed begrijp uit uw informatie is dat uitbetalingen worden gedaan op je creditcard of paypal. Als dat het geval is, hoe werkt dit dan precies want ik ben niet op de hoogte van de mogelijkheid dat er geld bijgeschreven kan worden op je creditcard.

  En op dit moment ben ik al enige tijd bezig met daytraden (papertrading) in Tradingview. Kan dit gekoppeld worden met Tradenet want ik ben al zeer gewend aan de manier van orders plaatsen in Tradingview.

  Alvast bedankt voor uw reactie!

  1. Hey Gideon!

   Leuk dat je interesse hebt in daytraden! Ik zelf verleen geen broker service, maar ben erg tevreden over de broker Tradenet die wel de broker service verleent, vandaar de review.

   De winsten bij Tradenet kunnen worden uitgekeerd middels bankoverschrijving (IBAN). Dit kun je aangeven bij het uitbetalingsformulier. Hier is de link naar het formulier zodat je kunt zien welke gegevens er nodig zijn: https://tefsec.com/payout-request-invoice/

   Helaas kan Tradingview niet gekoppeld worden met Tradenet. Je vult namelijk de orders in bij de broker, en niet bij het charting programma. Maar maak je geen zorgen, orders plaatsen bij Tradenet is niet moeilijk en dat is gewoon even een wennen.

   Bedankt voor je opmerking! Ik zal de uitbetalings informatie ook bijwerken in het artikel, zodat anderen er ook baat bij hebben.

 2. Hi!

  Ik probeer te achterhalen of je het geld dat je inlegt ook weer in opnemen of “koop” je eigenlijk de cursussen en krijg je daarbij een (funded) account?
  Stel ik leg de 3k in voor het student pakket, kan ik die uiteindelijk ook weer opnemen of ben ik die gewoon kwijt?

  1. Hey Willem!

   Bij Tradenet “koop” je als het ware een funded account. Je ingelegde geld ben je dus inderdaad kwijt. Uit het trading account kun je alleen je winsten opnemen. Hier staat tegenover dat je een hoge leverage krijgt van de broker.

   Mvg,
   Serif

Reacties zijn gesloten.