Wat Is Een Broker En Welke Is Geschikt Voor Daytrading?

broker uitleg

Het woord “broker” heb je vast wel eens eerder gehoord. Een broker is essentieel als je wilt beginnen met daytraden.

Maar wat is een broker nou precies? En welke is geschikt voor daytrading?

In deze blog leg ik je alles uit over brokers en waar je rekening mee moet houden. Daarnaast help ik je met het kiezen van de juiste daytrading broker voor jou!

Inhoud

Wat is een broker?

Een broker is een individu of een bedrijf die tussen de daytrader/investeerder en de effectenbeurs staat. De reden dat burgers zoals jij en ik een broker nodig hebben, is omdat effectenbeurzen alleen orders accepteren van individuen of bedrijven die lid zijn van de beurs.

Brokers verlenen een dienst op de beurs, maar ze mogen zelf niet handelen. Voor het verlenen van de deze dienst worden brokers gecompenseerd door commissies, vergoedingen of door de beurs zelf.

Wat doet een broker?

Naast het uitoefenen van klantorders, verlenen brokers ook vaak informatie over de algehele markt. Vaak hebben brokers ook adviseurs in dienst die klanten helpen met hun financiële zaken.

Hoe verdienen brokers geld?

Brokers verdienen geld doordat ze vaak transactiekosten verrekenen. Voor elke order die geplaatst wordt, ontvangt de broker een percentage of vast bedrag. Dit bedrag verschilt per broker.

Sommige brokers rekenen ook servicekosten die vaak maandelijks moeten worden betaald.

Effectenhandelaar

Verschillende Soorten Brokers

Nu je weet wat een broker is, is het goed om te weten wat voor soort brokers er bestaan. Er zijn verschillende soorten brokers om uit te kiezen. Echter zijn niet alle brokers die op het internet te vinden zijn geschikt voor daytrading.

Hieronder leg ik de belangrijkste soorten brokers uit die geschikt zijn om mee te daytraden;

Normale Broker

Bij normale brokers kun je handelen met gewone aandelen. Als je een order uitvoert bezit jij dus de “echte” aandelen. Vaak zijn de commissies bij een normale broker relatief laag. Dit komt omdat echte aandelen simpel te verhandelen zijn.

Voordelen

Nadelen

Pattern Day Trader (PDT) Regel

Een nadeel is dat je bij normale brokers vastzit aan een (PDT) wetgeving. Deze wetgeving zegt dat als een persoon meer dan vier day trades plaats in een handelsweek, het trading account wordt bevroren als er minder dan $25.000 in het trading account zit. 

De PDT regel is een Amerikaanse wetgeving die eigenlijk alleen geldt voor Amerikaans gereguleerde brokers. Echter is het zo dat bijna alle Europese brokers Amerikaans gereguleerd zijn. 

Om te voorkomen dat je trading account wordt bevroren, moet er dus minimaal $25.000 op het trading account staan, zodat je wordt gezien als een “ervaren” daytrader.             

Het is natuurlijk niet verstandig om als beginner te gaan daytraden met $25.000. Ik raad ook iedereen af om te gaan beginnen met zoveel geld.

Deze wetgeving wordt omzeild door de meeste mensen, wat logisch is aangezien het niet verstandig is om te beginnen met $25.000.

Dit wordt gedaan door aan te sluiten bij “offshore” of “CFD” brokers. Hieronder leg ik het systeem van deze brokers uit.

Contract For Difference (CFD) Broker

Bij een CFD broker handel je met contracten. Hierbij bezit je dus niet het financiële product, maar een contract met de waarde van het financiële product.

Als je gaat daytraden in aandelen maakt het helemaal niet uit of je het daadwerkelijke aandeel bezit, of een contract daarvan. Je koopt en verkoopt immers binnen dezelfde dag.

Omdat een CFD broker niet met “echte” financiële producten werkt, maar met contracten, is de PDT wetgeving dus niet van toepassing. Dit is een erg goed alternatief voor mensen die niet met $25.000 willen beginnen met daytraden.

Voordelen

Nadelen

Laagdrempelige (CFD) Broker

In het begin van je daytrading carrière is het handig om te beginnen bij een laagdrempelige broker. Hier kun je goed de basis principes van het daytraden leren, zonder echt geld te verliezen. 

Je kan bij dit soort brokers vaak een gratis demo account aanmaken, waar je vervolgens kunt papertraden. Nadat je de basics onder de knie krijgt, kun je hier ook overgaan om met echt geld te traden.

Voordelen

Nadelen

Welke broker moet ik kiezen?

Je weet nu exact wat een broker is en welke geschikt zijn voor daytrading. Nu kan het zo zijn dat je wilt aansluiten bij een broker, alleen weet je nog niet welke broker je gaat kiezen.

Er zijn veel brokers om uit te kiezen en het is nogal veel onderzoek doen om te weten welke daytrading broker bij jou situatie en budget past.

Om je te helpen heb ik een lijst gemaakt met de beste daytrading brokers in 2021.

Hier beschrijf ik de voor- en nadelen van de brokers en welke geschikt zijn voor beginners, maar ook voor de ervaren traders.

Daarnaast beschrijf ik ook het minimale budget dat nodig is om bij de brokers aan te sluiten.

Er is voor ieder wat wils!

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Picture of Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!