Welke Software Heb Je Nodig Om Te Daytraden?

Welke software heb je nodig om te daytraden

Daytrading software is nodig om grafieken te analyseren, beslissingen te maken en trades op te plaatsen. Maar welke software heb je nou precies nodig om te daytraden?

Veel nieuwe traders maken de beginnersfout door de verkeerde software te gebruiken. Het is van cruciaal belang om de juiste daytrading software te gebruiken.

In deze blog lees je welke software je nodig hebt om te kunnen daytraden op de aandelenmarkt. Daarnaast lees je welke charting software & broker platform geschikt is en waarom dit zo is.

Inhoud

Essentiële Daytrading Software

Om te kunnen daytraden heb je twee software programma’s nodig; een charting programma en een broker platform.

Een charting programma zal je helpen met het doen van analyses en hier baseer je trades op. Analyses zoals het trekken van support/resistance lijnen en price action (prijs informatie) patronen identificeren zul je doen middels een charting programma. Kortom, biedt een charting programma alle analytische functies die nodig zijn voor het daytraden.

Een broker platform is de software waar je de daadwerkelijke trades gaat plaatsen. De trades die je plaatst moeten natuurlijk supersnel worden uitgevoerd en daarvoor heb je de juiste broker nodig. Daarnaast zijn de broker commissies ook belangrijk om rekening mee te houden.

Wanneer Is Daytrading Software Geschikt?

Veel software pakketten bieden allerlei opties en functionaliteiten, die vaak overbodig zijn voor daytraders. Het is dus zaak om de juiste software te vinden die voldoet aan jouw eisen en wensen als daytrader.

Hieronder staan een aantal kenmerken van goede handelssoftware:

  • Functionaliteiten: Daytraders maken beslissingen op korte termijn prijsbewegingen, om zo winst te maken. Om prijsbewegingen te monitoren heb je meerdere grafieken vensters, real time data, indicatoren etc nodig. 
  • Uitvoeringssnelheid: Soms moet je als daytrader in een hele korte periode cruciale beslissingen maken. Je hebt daarom supersnelle order executie nodig, want Tijd Is Geld. Een aantal seconden te laat zijn kan het verschil maken tussen winst of verlies.
  • Toegankelijkheid: De software die je gebruikt moet toegankelijk te gebruiken zijn. Misschien wil je het platform indelen naar eigen wens of wil je ook via je mobiel toegang hebben tot het platform. Daarnaast is het ook handig dat het platform meerdere schermen kan ondersteunen.

Later in deze blog raad ik je een geschikte charting programma & broker aan die ikzelf ook gebruik en die zeer goed geschikt zijn voor het daytraden op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Software Kosten

Daytrading software is helaas niet gratis te verkrijgen. Dit komt omdat de aandelenmarkt werkt met exchanges (beurzen), waarvan real time prijs informatie vandaan moet komen. Voor deze real time data moet betaald worden.

Daytrading is een business die net als elke andere business gewoon vaste kosten heeft. Je wilt niet besparen op daytrading software aangezien dit je hulpmiddelen zijn die je helpen om juist geld te verdienen.

Als beginner is het begrijpelijk om alles zo goedkoop mogelijk te houden. Echter, door dit te doen beperk je jezelf enorm en hierdoor heb je gewoonweg niet de juiste functionaliteiten in je charting of broker software.

Als je nog lerende bent en niet al te veel kosten wilt maken, dan raad ik aan om eerst alleen een charting programma aan te schaffen. In het verderop genoemde charting programma kun je zolang als je wilt papertraden (met nep geld traden) met de benodigde functionaliteiten. Als je het daytraden dan onder de knie hebt, kun je aansluiten bij een broker om echte trades te plaatsen.

Overige Daytrading Software

Naast de essentiële software is er ook overige/extra software die handig kan zijn tijdens het traden. Deze software is niet essentieel en het is bedoeld voor meer diepgang en dient als extra hulmiddel.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van extra software:

  • Scanning software: Deze software is bedoeld om real time de markt te scannen voor mogelijk potentiële trades. Deze scanners worden vaak gebruikt door traders die in de late handelsuren traden. Als je de markt open trade dan heb je niet zo veel aan deze scanners.
  • Backtesting software: Als je een bepaalde strategie hebt bedacht of gevonden, dan heeft het toegevoegde waarde om deze te backtesten. Met dit type software verbeter je middels (historische) data je trading skills in een demo omgeving.
  • Breaking news software: Soms komt er cruciaal nieuws naar buiten van een bedrijf, als dat toevallig het aandeel is waar jij met een trade in zit, dan is het handig om te weten wat er aan de hand is. Dit komt echter niet heel vaak voor maar het kan handig zijn.

Bovenstaande software kun je overwegen om te gebruiken als je behoefte hebt aan meer diepgang. Het is zeker niet een must have en het is ook meer bedoeld voor de wat ervaren traders.

Als je de markt open trade dan is het erg aan te raden om een voorbereiding te doen van de interessante aandelen die je wilt traden. Je hebt in dit geval dus de scanning software helemaal niet nodig.

Voor traders die later in de dag traden, is de software wel handig. Als je wilt gaan traden met scanners dan is het aan te raden om TC2000 te gebruiken. Hier is de scanning software geïntegreerd in het charting programma.

TC2000 Als Charting Programma

Het TC2000 Gold pakket is een ideaal programma voor technische analyses en het bezit alle nodige functionaliteiten. Het is een high-end charting programma met de juiste analyse tools en scanners geschikt voor beginners en ervaren traders.

TC2000 is de afgelopen 24 jaar verkozen tot de beste charting software onder $500 door het Stocks & Commodities Magazine!

TC2000 is een van de goedkopere softwares op de markt. Als je dit charting programma wilt gebruiken voor daytrading op de Amerikaanse aandelenmarkt, dan heb je het Gold pakket nodig en moet je de “Real-Time U.S Stock Data” aanvinken.

In totaal betaal je dan $45 per maand voor TC2000, wat ongeveer 37 is. Voor dit geld ga je niet echt een beter programma vinden. Of ze zijn een stuk duurder en dan heb je een paar extra functionaliteiten die overbodig zijn voor daytraders. 

Lees voor meer informatie mijn TC2000 review!

Met onderstaande knop krijg je de eerste maand $25 korting!

Colmex Pro Als Broker

Colmex Pro is een geschikte direct-access broker platform voor beginners. Bij deze broker kun je handelen in CFD aandelen met een leverage (hefboom) factor van x5!

Colmex Pro heeft alle benodigde functionaliteiten en is zeer toegankelijk. Het heeft een overzichtelijk order platform die je kunt instellen naar eigen wens. Daarnaast ondersteunt Colmex Pro ook gewoon real time data die nodig is om te traden.

Lees hier mijn Colmex Pro broker review voor meer informatie!

Normaal gesproken betaal je transactiekosten, maar via onderstaande knop krijg je één maand lang gratis handelscommissie. Daarbovenop krijg je ook nog eens 20% korting op de normale transactiekosten!

De Juiste Keuze Maken

Je weet nu welke daytrading software essentieel is en welke niet. Als het goed is kun je nu voor jezelf bepalen wat je zoekt in de handelssoftware. 

Maak alsjeblieft niet de fout die ikzelf in het begin heb gemaakt, door constant op zoek te gaan naar de aller goedkoopste software.

De software is bedoeld om je juist te helpen met geld verdienen op de aandelenmarkt. Het is begrijpelijk dat je de kosten laag wilt houden.

Daarvoor raad ik je aan om TC2000 en Colmex Pro te gaan gebruiken. Deze hebben allebei de juiste opties en functionaliteiten om te daytraden op de aandelenmarkt en ze zijn beide relatief goedkoop.

Veel succes met het daytraden!

Wil Je Winstgevend Leren Traden?

Wil je verder leren daytraden en consistent winstgevend worden? Volg dan de beste daytrading cursus om een succesvolle daytrader te worden: de daytrading cursus van Edutrade.

Bespaar jezelf de moeite met het ‘dayprutsen’, maar ga serieus aan de slag met het daytraden en wordt onderdeel van een toffe en gedreven community. Ongeacht of je een beginnende of ervaren trader bent, Edutrade is dé plek om jouw trading skills naar een hoger niveau te tillen!

Over

Over

Ik ben Şerif, winstgevend daytrader op de Amerikaanse aandelenbeurs en oprichter van het platform DeDaytrader. Op deze website breng ik de juiste informatie bij elkaar om zo voor iedereen de steile leercurve van het daytraden te verkorten! Lees hier meer over mij!